Як швидко видалити шкірку у різних овочів і фруктів

варена картошка

  • Перед варінням картоплі у мундирі роблю надріз по поперечній осі, а після варіння відразу ж кладу бульби у холодну воду. Потім із легкістю стягую шкірку.
  • Щоб швидше дістатися до гранатових зерняток, зрізаю обидві верхівки фрукта і роблю розрізи уздовж (вони будуть помітні, коли видалите верхівку), потім легко ламаю гранат на частини.
  • Щоб «розправитися» з болгарським перцем, зрізаю верхівку, потім проводжу ножем уздовж стінок овоча. Після цього серцевина з насінням швидко виймається.
  • Швидко очистити апельсин можна, зрізавши обидві верхівки фрукта і зробивши поздовжні надрізи зверху вниз. Залишиться лише відокремити кілька «часточок» шкірки за допомогою великої ложки.
  • Шкірка з помідорів, персиків, нектаринів, абрикосів знімається на раз-два, якщо зробити неглибокий хрестоподібний надріз на ній і помістити овочі на деякий час в окріп, а коли шкірка почне зморщитися – у холодну воду.

Наталя Леонович

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest