Як швидко видалити шкірку у різних овочів і фруктів
- Перед варінням картоплі у мундирі роблю надріз по поперечній осі, а після варіння відразу ж кладу бульби у холодну воду. Потім із легкістю стягую шкірку.
- Щоб швидше дістатися до гранатових зерняток, зрізаю обидві верхівки фрукта і роблю розрізи уздовж (вони будуть помітні, коли видалите верхівку), потім легко ламаю гранат на частини.
- Щоб «розправитися» з болгарським перцем, зрізаю верхівку, потім проводжу ножем уздовж стінок овоча. Після цього серцевина з насінням швидко виймається.
- Швидко очистити апельсин можна, зрізавши обидві верхівки фрукта і зробивши поздовжні надрізи зверху вниз. Залишиться лише відокремити кілька «часточок» шкірки за допомогою великої ложки.
- Шкірка з помідорів, персиків, нектаринів, абрикосів знімається на раз-два, якщо зробити неглибокий хрестоподібний надріз на ній і помістити овочі на деякий час в окріп, а коли шкірка почне зморщитися – у холодну воду.
Наталя Леонович