Як сушити гриби

Як сушити гриби
Як сушити гриби

Сушені гриби – гарна заміна свіжим у зимовий період. Заготовляти їх треба з осені. Гарні сушені гриби (неважливо, сушили ви їх самі, чи купили у магазині) мають бути без цвілі й сторонніх домішок, не червивими і не порохнявими, легкими, на дотик сухими, без запаху гнилизни й цвілі.

Зберігати сушені гриби треба у паперових мішках або картонній тарі в сухому (інакше вони швидко зволожаться і запліснявіють), чистому приміщенні, яке добре провітрюється, бажано із постійною температурою. Їх не можна зберігати (наприклад, у земляному підвалі) або поруч зі свіжими овочами, фруктами, ягодами, горіхами, квашеною й соленою продукцією. Якщо гриби при зберіганні зволожилися, їх потрібно негайно перебрати, видаливши зіпсовані, й знову підсушити. Термін зберігання грибів до року. Втім, якщо їх покласти в морозилку, вони можуть зберігатися й довше.

Використовувати сушені гриби можна заздалегідь замочивши їх у теплій воді протягом 20 хвилин. Замість 200-300 г свіжих грибів, зазначених у рецепті, можна використати 30 г сушених. Сухі гриби підходять для грибних соусів і супів, страв із дичиною.

Гриби, призначені для сушіння, не можна мити. Їх чистять ножем, дуже брудні місця можна протерти добре відтиснутою губкою. Краще нарізати гриби на тонкі пластини.

Сушити гриби можна над плитою. Для цього їх слід нанизати на нитку чи волосінь і повісити на відстані 50-60 см над поверхнею плити.

Є швидкий спосіб сушіння у мікрохвильовій печі. Гриби треба викласти на грати і поставити в піч на 15-20 хв. Потім їх треба досушити при кімнатній температурі. Будьте уважні – пересушені гриби у мікрохвильовій печі можуть спалахнути.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *