Як вибирати моркву?

Як вибирати моркву
Як вибирати моркву?

Перед вибиранням у суху погоду звечора грядку потрібно пролити водою з розрахунку 4-5 л на 1 м², а вранці викопати коренеплоди (найзручніше вилами).

Не обсушуючи на сонці, їх відразу слід занести під навіс. Після цього кожну морквину занурити у такий розчин: на 1 л води 1 скл. часнику, пропущеного через м’ясорубку. Після обрізування бадилля коренеплоди мають обвітритися 10-15 хв., потім їх закладають на зберігання в ящик. Вони не повинні торкатися один одного, тому кожен ряд пересипають піском середньої вологості. Якщо він сухий, то на 1 відро піску додають 2 л води. Моркву, пересипану піском, тирсою чи дрібною стружкою, також можна зберігати у поліетиленових мішках. Дехто з городників занурює коренеплоди у глиняну бовтанку і потім підсушує. Оптимальна температура зберігання моркви – +1-2 °С при вологості повітря 80-85 %.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *