Як відновити свіжість продуктів. (Частина-2)

«УЮТ» №23-2019
• Якщо сирі кавові зерна довго зберігали, потрібно залити їх холодною водою, а потім підсушити в духовці чи в сушці для фруктів. Це допоможе відновити аромат. А якщо смажені зерна втратили аромат і відсиріли, необхідно залити їх холодною водою приблизно на 15 хв. Потім злити воду, дати зернам трішки просохнути. Висипати в пательню та підсмажити.
• Щоби хліб знову став м’який, потрібно шматочок хліба загорнути в серветку й покласти в мікрохвильову піч на хвилину. Або ж помістити друшляк на каструлю з киплячою водою і потримати його над паром.
• Якщо у вас у холодильнику є варене яйце, приготоване декілька днів тому, помістіть його на 20 секунд у гарячу воду, бажано окріп – і воно буде як щойно зварене.
Першу частину порад ви можете прочитати тут