Як врятувати пересолену страву?
Пересолені овочі потрібно залити водою і довести до кипіння. Потім потримати кілька хвилин у цій воді. Зайва сіль повинна перейти у воду.
Пересолене рагу врятують дрібно нарізані томати, які слід злегка спасерувати, додати до рагу і протушкувати все разом ще один раз.
Пересолений фарш рекомендується змішати з нарізаною капустою, несолоним картопляним пюре, тертим кабачком, морквою і цибулею. Така начинка для фарширування зробить смак страви м’якшим, а котлети – ніжнішими.
Пересолену свіжу чи розморожену рибу, призначену для смаження, рекомендується промити у холодній воді і дати воді повністю стекти. Пересолену варену рибу потрібно залити прісним окропом і дати постояти близько 5 хв.
Пересолений суп врятує 150 г рису. Для цього його потрібно скласти у марлевий мішечок і проварити у бульйоні. Рис після цього необов’язково викидати. Його можна подавати як гарнір до овочів.
Із такою ж метою можна використовувати і 2-3 картоплини. Їх потрібно очистити, вимити і покласти у каструлю. Через 10-15 хв. дістати. Картопля «відтягне» сіль і не зіпсує смак і аромат супу.
«Погляд часу» №6-06.02.2020