Як врятувати пересолену страву?

Як врятувати пересолену страву?

Пересолені овочі потрібно залити водою і довести до кипіння. Потім потримати кілька хвилин у цій воді. Зайва сіль повинна перейти у воду.

Пересолене рагу врятують дрібно нарізані томати, які слід злегка спасерувати, додати до рагу і протушкувати все разом ще один раз.

Пересолений фарш рекомендується змішати з нарізаною капустою, несолоним картопляним пюре, тертим кабачком, морквою і цибулею. Така начинка для фарширування зробить смак страви м’якшим, а котлети – ніжнішими.

Пересолену свіжу чи розморожену рибу, призначену для смаження, рекомендується промити у холодній воді і дати воді повністю стекти. Пересолену варену рибу потрібно залити прісним окропом і дати постояти близько 5 хв.

Пересолений суп врятує 150 г рису. Для цього його потрібно скласти у марлевий мішечок і проварити у бульйоні. Рис після цього необов’язково викидати. Його можна подавати як гарнір до овочів.

Із такою ж метою можна використовувати і 2-3 картоплини. Їх потрібно очистити, вимити і покласти у каструлю. Через 10-15 хв. дістати. Картопля «відтягне» сіль і не зіпсує смак і аромат супу.

«Погляд часу» №6-06.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *