Як вибрати смачний кавун

Середина серпня це пора коли кавуни повністю дозрівають і можна сміливо їх їсти і отримувати від них задоволення. Доведено, що маючи в собі величезний ряд вітамінів і макроелементів, кавуни дуже корисні для здоров’я людини. Але важливо, правильно вибрати кавун, інакше можна собі нашкодити.

Як вибрати смачний кавун
  • Важкий кавун – це стиглий кавун, тому що він містить багато води.
  • Зверніть увагу на зовнішній вигляд. Шкірка не повинна мати нерівностей або вм’ятин. Нижня частина, тобто те місце, яким він торкався землі, має темний колір. Якщо він білий, значить кавун не дозрів.
  • Стиглий і правильно зібраний кавун має сухий хвостик і він не повинен бути зеленого кольору.
  • Інший спосіб зрозуміти, чи хороший фрукт – це почути звук. Просто постукайте по шкірці та слухайте. Стиглий кавун відповість вам дзвінким звуком. А якщо звук глухий – плід недостатньо соковитий, або його зірвали незрілим.
  • Оптимально, коли кавун важить 7-10 кг. Саме такі габарити і є ідеальним варіантом вибору. Чому? Менше – значить був бідний грунт, а значить він може недоотримати корисних речовин і буде не смачним. Більше – найчастіше сигнал до наявності нітратів.
  • Якщо ви самі не можете вибрати, купіть уже нарізаний кавун. Подивіться на колір м’якоті. Вона повинна бути яскраво-червоною із дуже темним насінням.
  • Розрізаний кавун зберігайте в холодильнику.

«Погляд часу» №32-06.08.2020

Читайте також:  Як уберегтися від отруєння кавунами

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *