Як вибрати стиглий гранат

Як вибрати стиглий гранат

Щоб вибрати найсмачніший фрукт, відберіть кілька приблизно однакових за розміром гранатів. По черзі зважте їх і купуй той, який має більшу вагу.

Запам’ятайте: чим більш стиглий і соковитий гранат, тим важчий він буде.

Подивіться на шкірку. Одна з ознак стиглості – пружна шкірка. Найчастіше вона яскраво вираженого червоного кольору, з вкрапленнями рожевого або оранжевого кольору. Коричневий відтінок, тріщини, вм’ятини – не допускаються, так як є ознаками гниття плода. У стиглої ягоди поверхня суха і задерев’яніла на дотик. Занадто суха шкірка може бути ознакою неправильного зберігання, або транспортування. Зерна такого граната можуть бути млявими, несолодкими, позбавленими смаку – такі плоди краще не купувати. Не варто брати і занадто гладкі на дотик, візуально глянцеві ягоди. Це є першою ознакою незрілості Уважно оглянувши гранат, можна побачити чашечку, що зовні нагадує корону або квітка. У дозрілого плоду вона повинна бути сухою, розкрилася і пофарбованої під колір шкурки, але не зеленою.

Натисніть на гранат. Візьми гранат у руки і злегка натисни. Якщо відчувається хрускіт стиглих зерен – такий фрукт повинен бути смачним. Якщо гранат м’який, а після натиску на ньому залишився слід – такий плід брати не варто. Фрукт твердий, ніби камінь? Не купуй, бо він ще зелений.

Орієнтуйтеся по звуку. Постукай по шкірці граната пальцями і прислухайся. Якщо звук глухий – фрукт або перезрілий і почав засихати, або ще зовсім зелений і непридатний до споживання. Якщо звук дзвінкий – гранат обіцяє бути стиглим, солодким і соковитим.

Корисні властивості

Для імунітету. Гранат містить 15 амінокислот, вітаміни К, В9 і В6, а також калій, мідь, фосфор, які дуже корисні для організму. Саме тому фрукт активізує імунну систему організму, захищаючи його від вірусів. Також у гранаті міститься половина денної норми вітаміну С, тому ефективно допомагає організму справитися з вірусними захворюваннями.

Щоб зміцнити свій імунітет, достатньо щодня з’їдати четвертинку одного граната.

Для крові. У складі граната є фолієва кислота, яка бере активну участь у функції кровотворення. Також гранат сприяє підвищенню гемоглобіну.

Для серця. У гранаті міститься речовина пунікалагін, яка нейтралізує вільні радикали і підвищує антиоксидантний статус. Він дуже важливий для здоров’я серця. Якщо ви страждаєте на захворювання чи постійно страждаєте від стресів – додайте до свого раціону гранат.

«Погляд часу» №1-2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *