Як заготовити липовий сироп

Під час цвітіння липи пропонуємо зробити корисний липовий сироп. Чай із ним є прекрасним потогінним та жарознижуючим засобом при простудних захворюваннях.

Липовий сироп

Зберіть липовий цвіт у суху погоду.

Потім квітки з плівчастими прицвітками вимийте (добре, якщо квітів багато – смак сиропу буде насиченим), покладіть у киплячу воду на 2-3 хв. Зніміть із вогню, укутайте посуд із відваром чимось теплим, витримайте так 8-12 год.

Потім відвар процідіть, доведіть до кипіння і покладіть цукор у співвідношенні 1 : 2 (на 1 л відвару 2 кг цукру). Прокип’ятіть 15-20 хв., у гарячому вигляді розлийте в банки об’ємом 0,5-1 л і закупоріть.

Взимку пийте чай із цим ароматним лікувальним сиропом.

«Погляд часу» №25-17.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *