Як зберігати оливкову олію?

Як зберігати оливкову олію
Як зберігати оливкову олію?

«Погляд часу» № 11-2019

Мої внуки люблять страви на оливковій олії. Коли вони приїжджають до мене в гості, я готую на ній. Ця олія дуже дорога. Розкажіть, як її правильно зберігати, щоб вона зберегла свої корисні властивості до наступного приїзду онуків.

Єлизавета Павлівна, м. Полтава

Потрібно обов’язково взяти до уваги, що сонячне світло і повітря негативно впливають на збереження цього продукту. У закритому вигляді (без контакту з повітрям) олія зберігає свою свіжість близько 2 років, практично не втрачаючи корисних властивостей. При цьому вона обов’язково повинна стояти у темному місці. Після відкриття термін придатності її скорочується до 9 місяців, оскільки в ємність потрапляє повітря. Особливо це стосується оливкової олії холодного віджиму.

Найкраще місце для зберігання – шафка (подалі від плити). Бажано, щоб дверцята її були не зі скла. Ідеальна температура – 14-16 градусів.

Зверніть увагу! Продовжити термін придатності олії за допомогою заморожування неможливо, тому у морозилці її зберігати не рекомендується.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *