Як зберігати часник, щоб він не висихав і не пліснявів
Для початку часник потрібно уважно оглянути. З ушкодженнями чи м’який не варто навіть готувати до зберігання. Його краще використовувати в їжу відразу. Такий продукт навряд чи переживе зиму.
Сильно очищати часник від лушпиння не варто. Лушпиння – захист від комах і вологи.
Раджу обрізати корінці ножицями чи обпалити на газу. Такий процес зупинить імовірне виростання часнику в майбутньому.
Краща тара для зберігання – пластикові ящики з отворами, кошики та картонні коробки. З останніми потрібно бути обережними і ставити їх у те місце, де не буває вологи.

А от зберігати в сітках не рекомендують – часник може пересохнути. Краще робити це в полотняних мішках, у них часник можна зберігати й у холодильнику у відсіку для овочів.
Якщо потримати головки в добре концентрованому сольовому розчині і висушити, то ви зможете уникнути цвілі.
Середня температура для зберігання: від 1 до 3 °С. Якщо будете зберігати на балконі чи вулиці, то часник здатний витримати мороз до -5 °С.
Часник можна зберігати за допомогою звичайної солі. Для цього візьміть каструлю. На дно насипте сіль, потім шар часнику і знову сіль.
Теж саме можна зробити і за допомогою борошна в стерилізованих банках. Борошно буде вбирати небезпечну для часнику вологу. Перед тим, як помістити його в тару з борошном, у ній потрібно обваляти кожну головку.
Часник може зберігатися у стерилізованих банках і без борошна чи солі, головне правило – щоб не на сонці.
Багато хто обертає кожну головку в кілька шарів харчової плівки. Перед цим прощупайте часник, він не повинен бути м’яким.
«Уют» №40-30.09.2021