Як зберігати м’ясо без холодильника

Як зберігати м'ясо без холодильника
  • М’ясо в термопакет чи термосумку бажано класти в замороженому вигляді. Термопакет здатний підтримувати низьку температуру до 15 годин, термосумка збільшує термін зберігання практично у 2 рази.
  • Обмажте м’ясо свинячим жиром, смальцем. Жир утворює плівку, що блокує проникнення бактерій. Після цього загорніть м’ясо в папір або тканину і помістіть по можливості в темне прохолодне місце. М’ясо таким методом може зберігатися 96 год.
  • Для зберігання м’ясо можна проварити. Залити його водою, додати 5-6 ст. л. харчової солі, довести до кипіння та проварити 3-4 хв. Після того, як воно охолоне, зберігати в щільно закритій тарі, у темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м’яса не більше 48 год. Подібним чином м’ясо можна обсмажити.
  • Обробити оцтом. Перед цим м’ясо промити чистою водою і дати стекти. Потім змочити в 9 % оцті, обмотати бавовняною тканиною і покласти в місткість, що щільно закривається. Зберігати у прохолодному темному місці. Обов’язково кожні 7-8 год. повторювати процедуру, заздалегідь виливаючи рідину, що зібралася.
  • Промити м’ясо водою та залити холодним молоком, щільно закрити кришкою і помістити у темне прохолодне місце. Максимальний термін зберігання при такій обробці не перевищує 48 год.
  • Чистим або розмішаним із водою медом обробити м’ясо. Покласти його в посуд і щільно закрити кришкою, зберігати у прохолодному, закритому від сонячних променів, місці.
  • Для зберігання яловичини та кролятини добре підійдуть лимон та капуста. Кухонним молотком відбити свіже листя капусти й обмотати ним м’ясо. Потім порізати лимон часточками та прикласти наступним шаром. Так можна чергувати та зробити декілька шарів. Чим більше капусти й лимона ви прикладете, тим довше збережеться продукт.

«Уют» №49-8.12.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *