Як зимують ваші індики

Як зимують ваші індики
Як зимують ваші індики

У зимовий період індикам потрібен особливий догляд. У цей час птахам необхідне зручне і просторе приміщення: на кожного птаха треба відвести не менше 1 м² площі.

Індики – відносно морозостійкі птахи. Вони можуть витримати зниження температури до -15 °С. При такому морозі птахи повинні перебувати на вигулі хоча б годину. Якщо умови надворі більш комфортні, то тривалість прогулянки можна збільшити до 2-3 годин. Місце вигулу завжди має бути розчищене від снігу. В індиків дуже чутливі ноги, у снігу птахи швидко замерзають і можуть захворіти. Якщо температура надворі опустилася нижче -15 °С, то умови у приміщенні теж повинні змінитися. Щоб уникнути вологості і цвілі, краще знизити температуру повітря до -3 °С, допустимий мінімум -5 °С. В інший час температура у пташнику має бути від +1 до +3 °С. Важлива умова зимового утримання – забезпечення птахів сухою і теплою підстилкою. На підлозі обов’язково повинен лежати товстий шар соломи, торфу чи тирси. Щоб уникнути сирості та бруду, солому замінюють раз на 10 днів, інший наповнювач – раз на 3 тижні.

Якщо у пташнику передбачені вікна, то при утриманні молодняку можна обійтися без додаткового освітлення. Якщо ж птахи дорослі, то лампи необхідні навіть при наявності вікон. При утриманні молодняка у приміщенні з глухими стінами пташник освітлюють близько 7 год., а при утриманні дорослої птиці – 14 год. на добу. Якщо не дотримуватися режиму освітлення, несучість індичок значно знизиться.

Узимку раціон має бути більш продуманим. Індики витрачають більше енергії, оскільки їм постійно треба зігрівати себе. З настанням холодів для них встановлюють триразове харчування. Вранці й увечері насипають зерно і комбікорм, а вдень – вологі мішанки чи соковиті корми. У раціоні обов’язково повинні переважати кукурудза, ячмінь і пшениця, оскільки у них багато клітковини та вуглеводів. Великої різноманітності соковитих кормів у цей період домогтися важко.

Можна використовувати подрібнену моркву, перетертий буряк, сухі трави (у розпареному вигляді). Жолуді, каштани і гілочки хвойних дерев використовують як добавку до вологої мішанки.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *