Як зробити м’яким черствий хліб?

Як зробити м’яким черствий хліб
  • Хліб потрібно покласти на деко, збризнути водою і поставити у заздалегідь розігріту до температури 150 °С духовку на 3-5 хв.
  • Якщо хліб не дуже черствий, його можна покласти в маленьку каструлю, закрити кришкою і поставити в більшу каструлю, наповнену окропом. Тримати хліб у каструлі доти, доки не охолоне вода.
  • Буханець хліба нарізати на скибочки не більш ніж 1 см завтовшки. Скласти їх у сито або друшляк і поставити на каструлю з водою. При цьому сито не повинно торкатися води – між ними необхідно залишити проміжок у кілька сантиметрів. Потім ввімкнути газ і, після того як вода закипить, тримати хліб над парою 5 хв.
  • Покласти шматки хліба у мікрохвильову піч і виставити таймер на 10-60 сек., залежно від кількості і ступеня черствіння хліба.
  • Хліб розрізати на шматки, занурити кожен у воду на 2-4 хв., залежно від ступеня черствіння хліба. Потім покласти їх на деко, поставити в духовку, розігріту до температури 150-160 °С, на 10-15 хв.
  • Загорнути хліб у вологу паперову серветку, залишити на 5 хв., після цього розгорнути і поставити в попередньо нагріту до температури 150 °С духовку на 10-15 хв.
  • Покласти на деко аркуш вологого паперу, помістити на нього хліб, накрити його змоченою у воді серветкою і поставити на 3-5 хв. у не дуже нагріту духовку.
  • Так само можна освіжити й інші хлібобулочні вироби, наприклад, рогалики, коржі, печиво або булочки.

Освіжити хліб рекомендується безпосередньо перед вживанням у потрібній вам кількості, оскільки вже через 2-3 год. він стане твердим і повернути йому колишню м’якість зазначеними способами буде неможливо.

Пам’ятайте, що при виявленні на хлібобулочному виробі навіть найменших слідів цвілі, потрібно його позбутися і в жодному разі не вживати в їжу.

«Погляд часу» №13-25.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *