Які продукти можна заморозити?

Заморожені млинці з начинкою

Традиційно у морозильних камерах зберігають м’ясо, рибу, фрукти і овочі. Які ще продукти можна у потрібний момент дістати з морозилки?

Бульйон. Коли ви готуєте перші страви, заморозьте дві-три порції бульйону, попередньо поклавши у нього нарізане м’ясо. Наступного разу ви заощадите не тільки продукти, а й час. Залив заморожений бульйонний «брикет» окропом, ви приготуєте суп приблизно на годину швидше.

Молоко. Заморожувати молоко краще у поліетиленових пакетах. Після розморожування його краще використовувати для приготування каш або додавати у тісто для випічки. Якщо ви любите каву чи чай із молоком, можете налити молоко у формочки для льоду і при необхідності кидати кубик-другий в улюблений напій. До речі, якщо ви не любите пити гарячі напої, це відмінний спосіб охолодити їх.

Сир. Сир – продукт недешевий, і якщо у холодильнику залишаються шматочки, викидати їх шкода. Натріть залишки сиру на тертці і заморозьте у спеціальних пакетах. Цей продукт можна використовувати для випічки, при приготуванні піци або будь-яких гарячих страв, які потрібно посипати тертим сиром.

Млинці з начинкою. Щоб звільнити більше часу для прогулянок і хобі, особливо влітку, можна приготувати млинці з різними начинками – сиром, м’ясом, фруктами. Покладіть їх у пакети для заморозки, переклавши кожен шар папером для випічки. Тоді ви зможете без проблем дістати потрібну кількість млинців до сніданку чи вечері. Залишиться тільки їх розігріти.

Пироги і запіканки. Перед заморожуванням готові пироги потрібно покласти у спеціальний пакет або загорнути у папір. При необхідності їх можна діставати з морозилки і відправляти у розігріту духовку.

Запіканку попередньо потрібно розрізати на частини і заморозити у пакеті. Розігрівати у мікрохвильовці.

Рис. Заморожений рис не тільки довше зберігається, але і швидше готується. Спочатку розсипте його на підносі чи пергаментному папері і поставте у морозилку. Коли він замерзне, перекладіть його у пакет для заморозки. З розмороженим рисом можна готувати ті ж страви, що і зі свіжим. Ще один приємний момент – приготування страв із такого рису скорочується у середньому на годину.

«Погляд часу»  №7-13.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *