Якщо буряк в’яне при зберіганні

Якщо буряк в'яне
Якщо буряк в’яне при зберіганні

Зібраний буряк необхідно спочатку розкласти на ділянці і дати йому можливість як слід просохнути, інакше він почне гнити. Потім акуратно струсити всі залишки землі, однак у жодному разі коренеплоди не мити.

Якщо плануєте зберігати буряк у приміщенні, необхідно обрізати все бадилля, але не обривати, інакше є ймовірність пошкодити коренеплоди. Від стебла залишити принаймні 2 см. Як тільки всі підготовчі роботи будуть повністю завершені, можна покласти буряк у приміщення для повного висихання (воно має бути не тільки досить прохолодним, але й добре провітрюваним) приблизно на тиждень. Буряк добре зберігається при температурі +1-3 °С. При підвищеній низькій вологості коренеплоди в’януть і значно всихають. Тому поряд треба поставити ящик із мокрим піском.

Але у мене є свій ефективний спосіб зберігання. Пластмасові ящики вистилаю зсередини поліетиленовою плівкою. Ящик наполовину заповнюю морквою, а зверху – буряком. Буряк вбирає вологу, що виділяється морквою. Виходить, що морква не замокає і не гниє, а буряк не в’яне. Якщо в ящики укладати тільки буряк, то плівку слід узяти з запасом і її краями вкрити коренеплоди, залишивши невеликий отвір для повітрообміну. Можна таким же чином використовувати щільний поліетиленовий пакет, але його потрібно встановити у ящик.ра Тихомирова, дачниця

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *