Якщо кави не можна, але дуже хочеться

кава

Порушуємо правила! Запам’ятовуємо п’ять спецій, які нейтралізують негативний вплив кави і змушують її працювати нам на користь.

Чорний перець. Він очищає систему травлення, виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка, є антисептиком. Додавайте його у гарячу каву по 1-2 горошинки і дайте настоятися.

Кардамон. Діє заспокійливо, зміцнює шлунок. Додавайте у каву коробочки кардамону чи свіжий порошок. Надає напою особливий неповторний аромат за рахунок дії ефірних олій.

Гвоздика. Стимулює кровообіг і знижує кров’яний тиск. Ефірні олії гвоздики надають каві специфічний аромат, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додавайте у гарячу каву одну гвоздику і дайте настоятися.

Кориця. Сприятливо впливає на процес травлення і запобігає накопиченню жиру. При приготуванні кави можна додати порошок кориці чи цілу паличку, просто опустивши її у гарячий напій.

Імбир. Заспокійливо діє на нервову систему, сприяє зняттю болю і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При заварюванні кави можна додавати трохи порошку імбиру чи маленький шматочок свіжого кореня.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest