Яловичина по бургунськи

Яловичина по-бургундськи – це класична французька страва. Складне, багате поєднання смаків цієї страви зробить успішним будь-яке застілля, від дружніх посиденьок або дня народження до різдвяного столу. Головне — запрошуйте друзів на вечерю обережно, адже вже через тиждень вони знову з’являться на вашому порозі, чекаючи чогось настільки ж смачного.

Яловичина по бургунськи

Склад:

  • Яловича голяшка – 2 шт.,
  • олія – 1-2 ст. л.,
  • вершкове масло – 30-40 г,
  • червона цибуля – 2 шт.,
  • копчений бекон – 80-100 шт.,
  • чебрець – 5-8 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • червоне сухе вино – 500-700 мл,
  • цукор – 0,5 ст. л.,
  • печериці – 200 г.

Приготування

Наріжте м’ясо шматочками. У каструлі з товстим дном розігрійте олію. До неї додайте вершкове масло. Далі в розпечену суміш пересипте м’ясо. Підрум’яньте його. Не соліть!

Цибулю наріжте великими шматочками. Також подрібніть копчений бекон і відправте в каструлю до м’яса. Перемішайте. У каструлю відправте і цибулю. Почищені печериці відправте до м’яса. Готуйте 3-5 хв., помішуючи. Повинна утворитися рум’яна скоринка на м’ясі, а гриби зменшитися в розмірі.

Подрібніть сушений чебрець. Відправте його в каструлю. Перемішайте. Потім посипте інгредієнти борошном. Перемішайте. Залийте їх порівно червоним сухим вином, додайте цукор. Перемішайте. Відразу ж посоліть страву за смаком. Це потрібно зробити на початковому етапі випарювання вина, оскільки потім м’ясо не встигне ввібрати сіль.

Тушкуйте м’ясо 40-50 хв. Після приготування накрийте кришкою. Дайте м’ясу протомитися ще 20 хв. Подавайте його до столу гарячим, щедро поливши підливою.

«Уют» №3-13.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.