Яловичина по бургунськи
Яловичина по-бургундськи – це класична французька страва. Складне, багате поєднання смаків цієї страви зробить успішним будь-яке застілля, від дружніх посиденьок або дня народження до різдвяного столу. Головне — запрошуйте друзів на вечерю обережно, адже вже через тиждень вони знову з’являться на вашому порозі, чекаючи чогось настільки ж смачного.

Склад:
- Яловича голяшка – 2 шт.,
- олія – 1-2 ст. л.,
- вершкове масло – 30-40 г,
- червона цибуля – 2 шт.,
- копчений бекон – 80-100 шт.,
- чебрець – 5-8 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- червоне сухе вино – 500-700 мл,
- цукор – 0,5 ст. л.,
- печериці – 200 г.
Приготування
Наріжте м’ясо шматочками. У каструлі з товстим дном розігрійте олію. До неї додайте вершкове масло. Далі в розпечену суміш пересипте м’ясо. Підрум’яньте його. Не соліть!
Цибулю наріжте великими шматочками. Також подрібніть копчений бекон і відправте в каструлю до м’яса. Перемішайте. У каструлю відправте і цибулю. Почищені печериці відправте до м’яса. Готуйте 3-5 хв., помішуючи. Повинна утворитися рум’яна скоринка на м’ясі, а гриби зменшитися в розмірі.
Подрібніть сушений чебрець. Відправте його в каструлю. Перемішайте. Потім посипте інгредієнти борошном. Перемішайте. Залийте їх порівно червоним сухим вином, додайте цукор. Перемішайте. Відразу ж посоліть страву за смаком. Це потрібно зробити на початковому етапі випарювання вина, оскільки потім м’ясо не встигне ввібрати сіль.
Тушкуйте м’ясо 40-50 хв. Після приготування накрийте кришкою. Дайте м’ясу протомитися ще 20 хв. Подавайте його до столу гарячим, щедро поливши підливою.
«Уют» №3-13.01.2022