Японський чізкейк

Японський чізкейк
Японський чізкейк

Ніжний, повітряний, оригінальний японський десерт притягує погляд, хоча його нічим зазвичай не прикрашають: уявіть собі пишний, злегка тремтячий бісквіт з вершковим смаком. Це божественно!

  • 130 мл молока,
  • 100 г вершкового сиру,
  • 100 г вершкового масла,
  • 8 яєчних жовтків,
  • 60 г пшеничного борошна,
  • 60 г кукурудзяного крохмалю,
  • 13 яєчних білків,
  • 130 г цукру.

У каструлі змішайте вершковий сир і масло, влийте молоко. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. На повільному вогні, постійно помішуючи, підігрійте суміш. Не знімаючи з вогню, введіть у масу по одному жовтку. Довівши суміш до однорідної консистенції, зніміть каструлю з плити. Потім підмісіть до сирної основи борошно, змішане з крохмалем. Білки збийте з цукром до стійких піків, потім введіть їх невеликими порціями в тісто, помішуючи лопаткою зверху вниз. Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть тісто, потім встановіть її в форму більшого діаметру, в яку слід налити гарячу воду, організувавши таким чином водяну баню. Відравте чізкейк у розігріту до 160 оС духовку на 25 хв., потім знизьте температуру до 140 оС і випікайте ще протягом 30 хв. Під час випікання суворо забороняється відкривати дверцята духовки, оскільки чізкейк може осісти. Дайте виробу охолонути в духовці, потім відправте в холодильник на 4-5 год.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Японський чізкейк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *