Японський десерт із картоплі

Цей неймовірний трюк потроху захоплює весь світ. Час і вам спробувати. Японський десерт із картоплі готується у звичайних паперових стаканчиках. Випічка на основі картопляного пюре чи відвару виходить просто неймовірною.

Японський десерт із картоплі

Склад:

  • Картопляне пюре – 100 г,
  • цукор – 60 г,
  • яйце,
  • молоко – 100 мл,
  • дріжджі – 10 г,
  • вершкове масло – 50 г,
  • сіль – 1 щіп.,
  • борошно – 300 г.

Приготування

Викладіть у миску картопляне пюре. Додайте до нього цукор та яйце кімнатної температури. Все ретельно перемішайте. Потім влийте тепле молоко і киньте дрібку солі. Живі дріжджі розкришіть.

Якщо використовуєте сухі, беріть утричі менше.

Знову все перемішайте до однорідності. Влийте розтоплене на паровій бані вершкове масло. Всипте в миску з продуктами борошно. Замісіть еластичне тісто, накрийте плівкою і залиште на 40 хв. За цей час тісто має добре піднятися та збільшитися практично в 2 рази.

Розділіть заготівлю приблизно на 7-8 коржів. Візьміть паперові стаканчики чи інші форми, змастіть їх зсередини вершковим маслом. Усередину кожного стаканчика обережно помістіть заготовки. Тісто має бути десь до половини. Накрийте плівкою і дайте постояти ще 20-30 хв.

Коли тісто в стаканчиках добре підніметься, зробіть невеликі надрізи кухонними ножицями. Влийте всередину кожного отвору трохи розм’якшеного вершкового масла. Потім змастіть вироби яєчним жовтком. За бажанням можете посипати ванільним цукром.

Випікайте десерт 25 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.

Готова випічка чимось нагадує грибочки: з рівною ніжкою та великим капелюшком.

«Уют» №18-4.05.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *