Є рибина – буде гостина!

Запечений судак
- 1 кг судака,
- 3-4 картоплини,
- 4-5 цибулин,
- зелень петрушки,
- сіль,
- перець,
- майонез,
- 50-70 г твердого сиру,
- яйце.

Рибу порізати на порційні шматочки. Картоплю порізати кружечками, цибулю – кільцями.
На змащене деко шарами викласти рибу, цибулю, картоплю і знову цибулю. Після кожного шару солити, перчити, заливати майонезом зі збитим яйцем і посипати сиром. Запекти. Після того як спечеться, посипати подрібненою зеленню.
Щука, запечена з картоплею
- Щука (1,2-1,5 кг),
- 4-5 картоплин,
- 1-2 морквини,
- 1 цибулина,
- 4 ст. л. майонезу,
- 2 ст. л. сметани,
- 1 ч. л. солі,
- по дрібці чорного меленого перцю і меленого коріандру.

Рибу нарізати на невеликі шматочки завширшки 3-4 см, посипати сумішшю солі, перцю та коріандру. Цибулю, моркву і картоплю нарізати кружечками. Викласти рибу з овочами у форму для запікання, залити сметаною з майонезом, накрити фольгою і запікати у розігрітій до 200 °С духовці протягом години.
Короп, запечений з яблуками
- Великий короп (1,5-2 кг),
- 2 кислих яблука,
- 2 ст. л. жирної сметани,
- сіль,
- спеції для риби.

Рибину почистити, випатрати, вирізати зябра і ретельно промити. Потім обсушити, натерти сумішшю сметани, солі і спецій.
Яблука порізати на кружечки і кінчиком ножа вирізати серцевину. На рибі з обох боків зробити 3-4 розрізи і вкласти у них кружечки яблук. Перекласти коропа на змащене олією деко і запікати 30 хв. у духовці при 180 °С. Подавати запеченого коропа найліпше до вареної картоплі.
Лящ, запечений у капусті
- 1-1,5 кг ляща,
- 2 скл. квашеної капусти,
- 2 цибулини,
- 0,5 скл. тертого твердого сиру,
- сухарі панірувальні,
- 50 г вершкового масла,
- 1 скл. сметанного соусу.

Рибу випотрошити, почистити і помити у холодній воді.
Начинка: квашену капусту змішати з подрібненою цибулею, посолити, поперчити. Обсмажити капусту до готовності та додати вершкове масло. Цією начинкою нафарширувати рибу і зашити черевце. Покласти ляща на сковорідку чи у форму для запікання, залити сметанним соусом, посипати тертим сиром, скропити розтопленим маслом і запекти у духовці.
Рибна запіканка з овочами
- 700 г філе морської риби,
- 3 цибулини,
- 1 солодка болгарська перчина,
- 2 морквини,
- 20 г вершкового масла,
- окраєць білого хліба,
- 3-4 ст. л. молока,
- по пучечку зеленої цибулі та петрушки,
- мелені сухарі,
- сіль,
- перець – за смаком.

Почищену моркву натерти на тертці, перець порізати на кубики, зелену цибулю і петрушку дрібно порізати, хліб замочити у молоці. Ріпчасту цибулю порізати і підсмажити на вершковому маслі.
Рибне філе змолоти на м’ясорубці разом із хлібом і підсмаженою цибулею. У фарш вбити яйця і добре вимішати. Посолити і поперчити за смаком.
Рибний фарш розділити на три частини. В одну додати моркву, у другу – зелену цибулю і петрушку, у третю – перець. Форму застелити промасленим пергаментним папером і посипати сухарями. На дно форми викласти шар фаршу із солодким перцем, потім 2 із зеленню, а зверху – із морквою.