Є рибина – буде гостина!

Рибні страви
Є рибина – буде гостина!

Запечений судак

  • 1 кг судака,
  • 3-4 картоплини,
  • 4-5 цибулин,
  • зелень петрушки,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез,
  • 50-70 г твердого сиру,
  • яйце.
Запечений судак
Запечений судак

Рибу порізати на порційні шматочки. Картоплю порізати кружечками, цибулю – кільцями.

На змащене деко шарами викласти рибу, цибулю, картоплю і знову цибулю. Після кожного шару солити, перчити, заливати майонезом зі збитим яйцем і посипати сиром. Запекти. Після того як спечеться, посипати подрібненою зеленню.

Щука, запечена з картоплею

  • Щука (1,2-1,5 кг),
  • 4-5 картоплин,
  • 1-2 морквини,
  • 1 цибулина,
  • 4 ст. л. майонезу,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 1 ч. л. солі,
  • по дрібці чорного меленого перцю і меленого коріандру.
Щука, запечена з картоплею
Щука, запечена з картоплею

Рибу нарізати на невеликі шматочки завширшки 3-4 см, посипати сумішшю солі, перцю та коріандру. Цибулю, моркву і картоплю нарізати кружечками. Викласти рибу з овочами у форму для запікання, залити сметаною з майонезом, накрити фольгою і запікати у розігрітій до 200 °С духовці протягом години.

Короп, запечений з яблуками

  • Великий короп (1,5-2 кг),
  • 2 кислих яблука,
  • 2 ст. л. жирної сметани,
  • сіль,
  • спеції для риби.
Короп, запечений з яблуками
Короп, запечений з яблуками

Рибину почистити, випатрати, вирізати зябра і ретельно промити. Потім обсушити, натерти сумішшю сметани, солі і спецій.

Яблука порізати на кружечки і кінчиком ножа вирізати серцевину. На рибі з обох боків зробити 3-4 розрізи і вкласти у них кружечки яблук. Перекласти коропа на змащене олією деко і запікати 30 хв. у духовці при 180 °С. Подавати запеченого коропа найліпше до вареної картоплі.

Лящ, запечений у капусті

  • 1-1,5 кг ляща,
  • 2 скл. квашеної капусти,
  • 2 цибулини,
  • 0,5 скл. тертого твердого сиру,
  • сухарі панірувальні,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 скл. сметанного соусу.
Лящ, запечений у капусті
Лящ, запечений у капусті

Рибу випотрошити, почистити і помити у холодній воді.

Начинка: квашену капусту змішати з подрібненою цибулею, посолити, поперчити. Обсмажити капусту до готовності та додати вершкове масло. Цією начинкою нафарширувати рибу і зашити черевце. Покласти ляща на сковорідку чи у форму для запікання, залити сметанним соусом, посипати тертим сиром, скропити розтопленим маслом і запекти у духовці.

 Рибна запіканка з овочами

  • 700 г філе морської риби,
  • 3 цибулини,
  • 1 солодка болгарська перчина,
  • 2 морквини,
  • 20 г вершкового масла,
  • окраєць білого хліба,
  • 3-4 ст. л. молока,
  • по пучечку зеленої цибулі та петрушки,
  • мелені сухарі,
  • сіль,
  • перець – за смаком.
Рибна запіканка з овочами
Рибна запіканка з овочами

Почищену моркву натерти на тертці, перець порізати на кубики, зелену цибулю і петрушку дрібно порізати, хліб замочити у молоці. Ріпчасту цибулю порізати і підсмажити на вершковому маслі.

Рибне філе змолоти на м’ясорубці разом із хлібом і підсмаженою цибулею. У фарш вбити яйця і добре вимішати. Посолити і поперчити за смаком.

Рибний фарш розділити на три частини. В одну додати моркву, у другу – зелену цибулю і петрушку, у третю – перець. Форму застелити промасленим пергаментним папером і посипати сухарями. На дно форми викласти шар фаршу із солодким перцем, потім 2 із зеленню, а зверху – із морквою.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *