Єгипетський пиріг «Фитир»

Єгипетський пиріг «Фитир»

Єгипетський пиріг «Фитир» – це дуже смачний пиріг, він по-своєму унікальний, має ніжний і соковитий смак і під силу навіть недосвідченому кулінару.

Склад:

  • Сухі швидкодійні дріжджі – ½ ч. л.,
  • борошно – 3 склянки,
  • масло вершкове – 200 г,
  • цукор – 1 склянка,
  • молоко – 3 склянки,
  • яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1 дрібка,
  • картопляний крохмаль – 3 ст. л.,
  • цукрова пудра,
  • ванільний цукор.

Приготування:

В 1 склянці теплого молока розчиніть дріжджі, додайте одне яйце, сіль, борошно й замісіть м’яке й еластичне тісто.

Тісто поділіть на дві рівні частини, кожну частину розкачайте.

М’яке вершкове масло поділіть на дві рівні частини й змастіть два розкачаних пласти.

Сформуйте два рулети, а потім кожен рулет згорніть у вигляді равлика. Обмотайте вироби харчовою плівкою й відправте на дві години в холодильник.

Поки тісто охолоджується, приготуйте крем, у Єгипті його називають магалябія. Змішайте 1 склянку цукру з крохмалем і одним яйцем і розітріть до стану білої густої маси, потім розведіть теплим молоком (2 склянки), поставте на малий вогонь і при постійному помішуванні дайте закипіти, а потім доведіть до загустіння.

Дістаньте тісто з холодильника, кожен пласт розкачайте до товщини 3 мм, але один пласт повинен бути більше на два сантиметри в діаметрі, менший перенесіть на деко, застелене пергаментом. Зверху викладіть охолоджений крем, розрівняйте, зверху накрийте другим пластом, кінці якого підверніть під перший на 2-3 см, і проткніть в декількох місцях виделкою.

Випікайте при 180 °С 30 хв. до золотистого кольору. Дайте пирогу трохи охолонути й посипте його цукровою пудрою.

Цей пиріг хороший як теплий, так і холодний.

 «УЮТ» №31-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *