Єгипетський пиріг «Фитир»
Єгипетський пиріг «Фитир» – це дуже смачний пиріг, він по-своєму унікальний, має ніжний і соковитий смак і під силу навіть недосвідченому кулінару.
Склад:
- Сухі швидкодійні дріжджі – ½ ч. л.,
- борошно – 3 склянки,
- масло вершкове – 200 г,
- цукор – 1 склянка,
- молоко – 3 склянки,
- яйця – 2 шт.,
- сіль – 1 дрібка,
- картопляний крохмаль – 3 ст. л.,
- цукрова пудра,
- ванільний цукор.
Приготування:
В 1 склянці теплого молока розчиніть дріжджі, додайте одне яйце, сіль, борошно й замісіть м’яке й еластичне тісто.
Тісто поділіть на дві рівні частини, кожну частину розкачайте.
М’яке вершкове масло поділіть на дві рівні частини й змастіть два розкачаних пласти.
Сформуйте два рулети, а потім кожен рулет згорніть у вигляді равлика. Обмотайте вироби харчовою плівкою й відправте на дві години в холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуйте крем, у Єгипті його називають магалябія. Змішайте 1 склянку цукру з крохмалем і одним яйцем і розітріть до стану білої густої маси, потім розведіть теплим молоком (2 склянки), поставте на малий вогонь і при постійному помішуванні дайте закипіти, а потім доведіть до загустіння.
Дістаньте тісто з холодильника, кожен пласт розкачайте до товщини 3 мм, але один пласт повинен бути більше на два сантиметри в діаметрі, менший перенесіть на деко, застелене пергаментом. Зверху викладіть охолоджений крем, розрівняйте, зверху накрийте другим пластом, кінці якого підверніть під перший на 2-3 см, і проткніть в декількох місцях виделкою.
Випікайте при 180 °С 30 хв. до золотистого кольору. Дайте пирогу трохи охолонути й посипте його цукровою пудрою.
Цей пиріг хороший як теплий, так і холодний.
«УЮТ» №31-2019