Їмо і не хворіємо: три супи для здоров’я

Яким повинен бути гарячий зимовий суп? Не просто яскравим і барвистим, щоб підняти настрій. Правильний суп зміцнює імунітет, допомагає боротися із застудою, наповнює силами й енергією. Більш того, він має повне право бути низькокалорійним і легким.

Ділимося з вами чарівними рецептами!
Овочевий суп для схуднення

Хочете скинути пару кілограмів після свят? Тоді рекомендуємо приготувати цей чудовий овочевий суп із капустою і цілим набором інших овочів, які позитивно впливають на метаболізм в організмі.

Овочевий суп для схуднення

Склад:

  • Цибулина,
  • велика морквина,
  • 2 зубчики часнику,
  • 250 г печериць,
  • 1 ст. л. оливкової олії,
  • 500 г білокачанної капусти,
  • невеликий кабачок,
  • 400 мл подрібнених томатів у власному соку або 400 мл томатного соку + 1 ст. л. томатної пасти,
  • 2 л курячого бульйону без солі,
  • 1 ч. л. суміші італійських трав,
  • сіль,
  • перець – за смаком,
  • зелена цибуля.

Приготування

Моркву і печериці нарізати тонкими скибочками, цибулю – кільцями, часник подрібнити.

У великій товстостінній каструлі нагріти 50 мл води і оливкову олію, додати порізані цибулину, морквину, часник і печериці.

Тушкувати протягом 5-7 хв. на середньому вогні.

Додати капусту, нарізаний кабачок і інші інгредієнти, крім солі і перцю. Накрити кришкою і варити пів години на дуже слабкому вогні.

У кінці додати сіль, перець і зелену цибулю.

Часниковий суп від застуди

Застудилися? Не поспішайте хапатися за пігулки. Цей суп на основі часнику здатний перемогти будь-який вірус. Завдяки курячому бульйону і вершкам, цей суп має дуже ніжний, вишуканий смак і чудово поєднується з підсоленими грінками з хліба.

Часниковий суп від застуди

Склад:

  • 12 зубчиків часнику (неочищених),
  • 1 ст. л. оливкової олії – 1 ст. л.,
  • вершкове масло,
  • 2 см кореня імбиру,
  • 2 цибулини,
  • 1 ч. л. чебрецю,
  • щіпка червоного перцю,
  • 12 зубчиків часнику (очищених),
  • 100 мл вершків жирністю 20 %,
  • 2 скл. курячого або овочевого бульйону,
  • лимон,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Приготування

У невеликій ємності для запікання змішати неочищені зубчики часнику з оливковою олією і дрібкою солі. Поставити в розігріту до 180 °С духовку на 45 хв.

Із печеного часнику видавити м’якоть.

Постійно помішуючи, у товстостінній каструлі спасерувати дрібно нарізану цибулю, корінь імбиру, червоний перець і чебрець на вершковому маслі 5-6 хв.

Додати запечений часник, свіжі зубчики часнику, що залишилися, і готувати ще 3 хв.

Залити бульйоном і накрити кришкою. Варити на слабкому вогні до м’якості часнику близько 15-20 хв.

Потім суп подрібнити у блендері.

Додати сіль, перець і тонкою цівкою ввести вершки.

У гарячий суп видавити лимонний сік.

Розлити по порційних тарілках і подавати.

Гарбузовий суп для імунітету

Оксамитовий і зігріваючий, цей суп-пюре не тільки смачний, але і вкрай корисний: що містяться в ньому імбир і червоний перець зміцнять ваш імунітет, яскравий гарбуз подарує гарний настрій, а курка наповнить необхідними життєвими силами.

Гарбузовий суп для імунітету

Склад:

  • 700 г гарбуза,
  • 1 л курячого бульйону,
  • 2 ст. л. кореня імбиру,
  • 1 зубчик часнику,
  • 300 г відвареної курячої грудки,
  • сіль,
  • перець – за смаком,
  • щіпка червоного перцю.

Приготування

Гарбуз нарізати дрібними кубиками. Часник розчавити. Скласти гарбуз і часник у каструлю з гарячим бульйоном. Варити до м’якості гарбуза близько 15 хв.

Імбир натерти на тертці і руками вичавити сік. Нам буде потрібно тільки сік.

Суп подрібнити у блендері, додати сік з імбиру, сіль і перець.

Розлити по тарілках, додати шматочки курки, поперчити червоним перцем.

«Погляд часу» №3-14.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *