Їмо і не хворіємо: три супи для здоров’я
Яким повинен бути гарячий зимовий суп? Не просто яскравим і барвистим, щоб підняти настрій. Правильний суп зміцнює імунітет, допомагає боротися із застудою, наповнює силами й енергією. Більш того, він має повне право бути низькокалорійним і легким.
Ділимося з вами чарівними рецептами!
Овочевий суп для схуднення
Хочете скинути пару кілограмів після свят? Тоді рекомендуємо приготувати цей чудовий овочевий суп із капустою і цілим набором інших овочів, які позитивно впливають на метаболізм в організмі.
Склад:
- Цибулина,
- велика морквина,
- 2 зубчики часнику,
- 250 г печериць,
- 1 ст. л. оливкової олії,
- 500 г білокачанної капусти,
- невеликий кабачок,
- 400 мл подрібнених томатів у власному соку або 400 мл томатного соку + 1 ст. л. томатної пасти,
- 2 л курячого бульйону без солі,
- 1 ч. л. суміші італійських трав,
- сіль,
- перець – за смаком,
- зелена цибуля.
Приготування
Моркву і печериці нарізати тонкими скибочками, цибулю – кільцями, часник подрібнити.
У великій товстостінній каструлі нагріти 50 мл води і оливкову олію, додати порізані цибулину, морквину, часник і печериці.
Тушкувати протягом 5-7 хв. на середньому вогні.
Додати капусту, нарізаний кабачок і інші інгредієнти, крім солі і перцю. Накрити кришкою і варити пів години на дуже слабкому вогні.
У кінці додати сіль, перець і зелену цибулю.
Часниковий суп від застуди
Застудилися? Не поспішайте хапатися за пігулки. Цей суп на основі часнику здатний перемогти будь-який вірус. Завдяки курячому бульйону і вершкам, цей суп має дуже ніжний, вишуканий смак і чудово поєднується з підсоленими грінками з хліба.
Склад:
- 12 зубчиків часнику (неочищених),
- 1 ст. л. оливкової олії – 1 ст. л.,
- вершкове масло,
- 2 см кореня імбиру,
- 2 цибулини,
- 1 ч. л. чебрецю,
- щіпка червоного перцю,
- 12 зубчиків часнику (очищених),
- 100 мл вершків жирністю 20 %,
- 2 скл. курячого або овочевого бульйону,
- лимон,
- сіль,
- перець – за смаком.
Приготування
У невеликій ємності для запікання змішати неочищені зубчики часнику з оливковою олією і дрібкою солі. Поставити в розігріту до 180 °С духовку на 45 хв.
Із печеного часнику видавити м’якоть.
Постійно помішуючи, у товстостінній каструлі спасерувати дрібно нарізану цибулю, корінь імбиру, червоний перець і чебрець на вершковому маслі 5-6 хв.
Додати запечений часник, свіжі зубчики часнику, що залишилися, і готувати ще 3 хв.
Залити бульйоном і накрити кришкою. Варити на слабкому вогні до м’якості часнику близько 15-20 хв.
Потім суп подрібнити у блендері.
Додати сіль, перець і тонкою цівкою ввести вершки.
У гарячий суп видавити лимонний сік.
Розлити по порційних тарілках і подавати.
Гарбузовий суп для імунітету
Оксамитовий і зігріваючий, цей суп-пюре не тільки смачний, але і вкрай корисний: що містяться в ньому імбир і червоний перець зміцнять ваш імунітет, яскравий гарбуз подарує гарний настрій, а курка наповнить необхідними життєвими силами.
Склад:
- 700 г гарбуза,
- 1 л курячого бульйону,
- 2 ст. л. кореня імбиру,
- 1 зубчик часнику,
- 300 г відвареної курячої грудки,
- сіль,
- перець – за смаком,
- щіпка червоного перцю.
Приготування
Гарбуз нарізати дрібними кубиками. Часник розчавити. Скласти гарбуз і часник у каструлю з гарячим бульйоном. Варити до м’якості гарбуза близько 15 хв.
Імбир натерти на тертці і руками вичавити сік. Нам буде потрібно тільки сік.
Суп подрібнити у блендері, додати сік з імбиру, сіль і перець.
Розлити по тарілках, додати шматочки курки, поперчити червоним перцем.
«Погляд часу» №3-14.01.2021