Юшка з хребтів червоної риби
Червона риба дуже цінна для людського організму. У ній міститься багато вітамінів, корисних речовин, всім відомі жирні кислоти омега-3, кальцій і натуральний вітамін D у великій кількості. На жаль, червона риба – дуже дорога і купувати її не кожен зможе собі дозволити. Але є відмінне рішення як поласувати корисної рибкою, адже хребти містять всі ті ж вітаміни, що і цілий лосось, а коштують набагато дешевше.
Склад:
- Хребет червоної риби,
- вода – 2,5 л,
- картопля – 3-4 шт.,
- морквина,
- цибулина,
- горошини чорного перцю – 3-4 шт.,
- горошини запашного перцю – 2-3 шт.,
- коріандр – 1 щіпка,
- лавровий лист,
- сіль,
- зелень.
Приготування:
Розділіть хребет на кілька шматків, помістіть у каструлю, залийте водою. Поставте на вогонь, після закипання варіть на слабкому вогні під кришкою 40 хв.
Шматки хребтів витягніть на тарілку. Бульйон процідіть і поставте знову на плиту. Додайте нарізану кубиками картоплю, подрібнену цибулю й терту моркву. Варіть 15 хв.
З хребтів зніміть усю м’якоть і покладіть її назад у каструлю. Додайте прянощі, лавровий лист, сіль. Варіть 10 хв.
Подавайте з зеленню.
«УЮТ» №40