Закуска з буряка
Це універсальний рецепт приготування буряка і прекрасне доповнення до будь-якої традиційної вечері. До того ж, буряк можна їсти холодним – прямо з банки. А можна розігріти і подавати до обіду як гарнір. Можна додавати в борщ або робити буряковий суп.

Склад:
- буряк – 3 кг,
- цукор – 115 г,
- оцет 9 % – 115 мл,
- сіль – 1 ст. л.
Приготування
Буряк треба зварити чи запекти, після чого очистити. Потім натерти на тертці. Додати близько 115 г цукру, 1 ст. л. кам’яної солі і оцет. Усе дуже ретельно перемішайте.
Порада
Буряк буває різний за смаком. Тому відмірте кількість інгредієнтів (сіль, цукор і оцет) в окремих мисках, і почніть з додавання тільки половини кожного інгредієнта в натертий буряк. Після змішування буряка перевірте його смак і вирішіть чи додати більше солі, оцту і цукру. Також можна додати трохи меленого перцю для пікантності.
Розкладіть буряк по стерилізованих банках. Намагайтеся накладати щільно, щоб не було бульбашок повітря. Залиште близько 1 см вільного простору від краю і закрутіть.
«Уют» №37-9.09.2021