Закуска зі скумбрії з желатином

Закуска зі скумбрії з желатином – це дуже ошатна страва на святковий стіл.

Закуска зі скумбрії з желатином

Склад:

  • Скумбрія – 2 шт.,
  • чорнослив – 100 г,
  • цибулина,
  • морква – 2 шт.,
  • петрушка – 0,5 пуч.,
  • кріп – 0,5 пуч.,
  • желатин – 2 ч. л.,
  • коріандр – 2 щіп.,
  • молоко – 200 мл,
  • яйце – 2 шт.,
  • приправа для риби – 1 ч. л.,
  • вершкове масло,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Скумбрію акуратно обробіть на філе. Очистіть 1 морквину. Наріжте її кружечками.

Застеліть форму пергаментом. Змастіть його вершковим маслом. Викладіть першим шаром морквяні кружечки. Зверху помістіть 2 філе скумбрії. Злегка присоліть їх, посипте перцем, коріандром та 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.

Дрібно наріжте цибулю, натріть моркву на тертці. Подрібніть петрушку та кріп. Дрібно наріжте чорнослив. Викладіть половину цих інгредієнтів на рибку. Накрийте філе скумбрії, що залишилися. Посоліть, поперчіть та присипте їх 1 ч. л. швидкорозчинного желатину. Потім знову викладіть шари з цибулі, моркви, чорносливу та зелені.

У глибокій ємності збийте яйця з 1 щіп. солі, перцем та приправою для риби. Влийте молоко. Добре все перемішайте до однорідності. Залийте отриманою сумішшю рибку та овочі.

Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 60 хв. Потім дайте охолонути і приберіть у холодильник на 8 год. Коли страва застигне, необхідно вийняти її з форми та прибрати пергамент.

Наріжте закуску на порційні шматочки, за бажання прикрасьте зеленню і часточками лимона, а потім подавайте до столу.

«Уют» №49-8.12.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *