Закуска зі смажених печериць на зиму
Закуска зі смажених печериць на зиму в банках чудово зберігаються, і з ними ви зможете приготувати будь-яку страву: першу, другу, салат, ..

Склад:
- Печериці смажені – 2 кг,
- цибуля – 250 г,
- морква – 250 г,
- паста томатна – 200 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- олія – 0,5 скл.,
- лавровий лист – 4-5 шт.,
- сіль – за смаком.
Приготування
Гриби почистити, промити, нарізати й обсмажити на олії до готовності.
Цибулю і моркву почистити, подрібнити і також обсмажити, а потім в обсмажені овочі додати томатну пасту, сіль, перемішати і посмажити 5-6 хв., обережно додати борошно, розведене в 0,5 скл. води, перемішати і прогріти ще 3-4 хв.
Приготовленим томатним соусом залити гриби, перемішати.
Потім гарячу масу розкласти в стерильні банки, на дно яких попередньо покласти прянощі.
Перед тим, як законсервувати печериці на зиму з овочами і томатною пастою, банки слід накрити стерильними кришками і стерилізувати в киплячій воді: півлітрові – 40 хв., літрові – 55-60 хв.
Далі, як завжди, закатати, перевернути догори дном і витримати під ковдрою. Зберігати в темному і холодному місці.
«Уют» №47-24.11.2022