Закуска зі смажених печериць на зиму

Закуска зі смажених печериць на зиму в банках чудово зберігаються, і з ними ви зможете приготувати будь-яку страву: першу, другу, салат, ..

Закуска зі смажених печериць на зиму

Склад:

  • Печериці смажені – 2 кг,
  • цибуля – 250 г,
  • морква – 250 г,
  • паста томатна – 200 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • олія – 0,5 скл.,
  • лавровий лист – 4-5 шт.,
  • сіль – за смаком.

Приготування

Гриби почистити, промити, нарізати й обсмажити на олії до готовності.

Цибулю і моркву почистити, подрібнити і також обсмажити, а потім в обсмажені овочі додати томатну пасту, сіль, перемішати і посмажити 5-6 хв., обережно додати борошно, розведене в 0,5 скл. води, перемішати і прогріти ще 3-4 хв.

Приготовленим томатним соусом залити гриби, перемішати.

Потім гарячу масу розкласти в стерильні банки, на дно яких попередньо покласти прянощі.

Перед тим, як законсервувати печериці на зиму з овочами і томатною пастою, банки слід накрити стерильними кришками і стерилізувати в киплячій воді: півлітрові – 40 хв., літрові – 55-60 хв.

Далі, як завжди, закатати, перевернути догори дном і витримати під ковдрою. Зберігати в темному і холодному місці.

«Уют» №47-24.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *