Закусочні булочки
Дивовижний рецепт легких булочок, які згодяться і на закуску, і до чаю у звичайний робочий день.
- Борошно – 600 г,
- молоко – 240 мл,
- яйця – 3 шт.,
- дріжджі – 30 г,
- вершкове масло – 30 г,
- соняшникова олія – 20 мл,
- шинка – 50 г,
- цукор,
- петрушка,
- твердий сир,
- сіль,
- помідори – 2 шт.
У тепле молоко висипте сухі дріжджі. Додайте 1 ч. л. цукру, розтоплене вершкове масло, дрібку солі і 100 г борошна. Замішайте рідке тісто і залиште його на 30 хв. Домішайте до рідкого тіста борошно, додайте два яйця й замісіть тісто. Відставте його ще на 30 хв.
Приготуйте начинку. Помідори очистіть від шкірки й наріжте їх і шинку дрібними кубиками. Дрібно порубайте зелень, сир натріть на крупній тертці. Перемішайте ці інгредієнти, посоліть, додайте цукор.
Збільшене в об’ємі тісто помніть руками, щоб вигнати з нього повітря, і залиште відпочивати ще на час.
Готове тісто разкачайте в тонкий пласт і рівномірно викладіть начинку, залишаючи трохи місце з країв. Загорніть тісто з начинкою в рулет і наріжте його на 6 рівних частин.
Застеліть пергаментним папером деко й викладіть на нього рулетики. Збийте яйце і змастіть майбутні булочки. Випікайте в духовці 30 хв. при 180 °С.