Закусочні булочки

Закусочні булочки

Дивовижний рецепт легких булочок, які згодяться і на закуску, і до чаю у звичайний робочий день.

  • Борошно – 600 г,
  • молоко – 240 мл,
  • яйця – 3 шт.,
  • дріжджі – 30 г,
  • вершкове масло – 30 г,
  • соняшникова олія – 20 мл,
  • шинка – 50 г,
  • цукор,
  • петрушка,
  • твердий сир,
  • сіль,
  • помідори – 2 шт.

У тепле молоко висипте сухі дріжджі. Додайте 1 ч. л. цукру, розтоплене вершкове масло, дрібку солі і 100 г борошна. Замішайте рідке тісто і залиште його на 30 хв. Домішайте до рідкого тіста борошно, додайте два яйця й замісіть тісто. Відставте його ще на 30 хв.

Приготуйте начинку. Помідори очистіть від шкірки й наріжте їх і шинку дрібними кубиками. Дрібно порубайте зелень, сир натріть на крупній тертці. Перемішайте ці інгредієнти, посоліть, додайте цукор.

Збільшене в об’ємі тісто помніть руками, щоб вигнати з нього повітря, і залиште відпочивати ще на час.

Готове тісто разкачайте в тонкий пласт і рівномірно викладіть начинку, залишаючи трохи місце з країв. Загорніть тісто з начинкою в рулет і наріжте його на 6 рівних частин.

Застеліть пергаментним папером деко й викладіть на нього рулетики. Збийте яйце і змастіть майбутні булочки. Випікайте в духовці 30 хв. при 180 °С.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *