Закусочний торт з оселедцем
Закусочний торт з оселедцем такий самий яскравий та незабутній. Крім того, страва виходить досить ситною.

Склад:
- Бородинський хліб – 200 г,
- оливкова олія – 0,5 ч. л.,
- філе оселедця – 200 г,
- морквина,
- червона цибулина,
- кріп – 50 г,
- зелена цибуля – 70 г,
- сметана – 300 г,
- желатин – 20 г,
- вода – 50 мл,
- гірчиця – 1 ст. л.,
- лимонний сік – 2 ст. л.,
- сіль – 0,3 ч. л.,
- перець.
Приготування
Заливаємо желатин холодною водою і залишаємо його набухати.
Нарізаємо хліб дрібними кубиками або подрібнюємо у блендері до стану крихти. Викладаємо його у форму першим шаром, збризкуємо оливковою олією. За допомогою склянки ущільнюємо хлібний шар. Ставимо форму в розігріту до 180 °С духовку на 15 хв.
Заздалегідь відварену та очищену моркву нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю, кріп, оселедець та зелену цибулю. Змішуємо підготовлені інгредієнти.
Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з гірчицею, лимонним соком, сіллю та перцем. Перемішуємо до однорідності, а потім додаємо розтоплений набряклий желатин. Добре перемішуємо інгредієнти. Приготовленим соусом заливаємо овочі, оселедець та зелень, перемішуємо.
Викладаємо овочі у сметанній заливці поверх хлібного шару. Ставимо закуску в холодильник на 4-5 год. або на ніч.
«Уют» №46-17.11.2022