Закусочний торт з оселедцем

Закусочний торт з оселедцем такий самий яскравий та незабутній. Крім того, страва виходить досить ситною.

Закусочний торт з оселедцем

Склад:

  • Бородинський хліб – 200 г,
  • оливкова олія – 0,5 ч. л.,
  • філе оселедця – 200 г,
  • морквина,
  • червона цибулина,
  • кріп – 50 г,
  • зелена цибуля – 70 г,
  • сметана – 300 г,
  • желатин – 20 г,
  • вода – 50 мл,
  • гірчиця – 1 ст. л.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • сіль – 0,3 ч. л.,
  • перець.

Приготування

Заливаємо желатин холодною водою і залишаємо його набухати.

Нарізаємо хліб дрібними кубиками або подрібнюємо у блендері до стану крихти. Викладаємо його у форму першим шаром, збризкуємо оливковою олією. За допомогою склянки ущільнюємо хлібний шар. Ставимо форму в розігріту до 180 °С духовку на 15 хв.

Заздалегідь відварену та очищену моркву нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю, кріп, оселедець та зелену цибулю. Змішуємо підготовлені інгредієнти.

Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з гірчицею, лимонним соком, сіллю та перцем. Перемішуємо до однорідності, а потім додаємо розтоплений набряклий желатин. Добре перемішуємо інгредієнти. Приготовленим соусом заливаємо овочі, оселедець та зелень, перемішуємо.

Викладаємо овочі у сметанній заливці поверх хлібного шару. Ставимо закуску в холодильник на 4-5 год. або на ніч.

«Уют» №46-17.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *