Заливний капустяний пиріг на кефірі
Заливний капустяний пиріг на кефірі з хрусткою засмаглою скоринкою – смачний спосіб прилаштувати залишки кефіру або капусти. Він просто тане в роті!
Склад
- Капуста – 500 г,
- яйця – 3 шт.,
- кефір – 200 г,
- розпушувач для тіста – 10 г,
- борошно – 150 г,
- кунжут,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Приготування
Яйця злегка збийте вінчиком. Додайте кефір, посоліть, поперчіть. Просійте борошно у суміш і вимішайте до однорідності. Потім додайте розпушувач. Тісто має вийти рідким, що легко ллється.
Дрібно наріжте капусту і змішайте її з подрібненою зеленню, наприклад, зеленою цибулею і кропом. Посоліть.
Змастіть форму для випікання олією або вершковим маслом. На дно рівним шаром викладіть капусту і залийте її тістом. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40 хв.
Посипте капустяний пиріг кунжутом за смаком.