Заливний пиріг з яйцем та зеленою цибулею

Швидкий та простий заливний пиріг з яйцем та зеленою цибулею на кефірі добре подавати на сніданок.

Заливний пиріг з яйцем та зеленою цибулею

Склад:

Борошно – 100 г, яйце, кефір – 0,5 скл., розпушувач – 0,3 ч. л., сіль, олія – 1 ч. л.

Для начинки:

  • яйця – 2 шт.,
  • зелена цибуля – 100 г.

Для посипки:

  • кунжут – 1 ч. л.

Приготування

Яйця для начинки попередньо відваріть і натріть на тертці.

Зелену цибулю поріжте, покладіть у миску з натертими яйцями. Посоліть та перемішайте.

Приготуйте заливне тісто. Яйце збийте виделкою. В іншу миску влийте свіжий кефір, додайте збите яйце і перемішайте до однорідності. Просійте до рідких інгредієнтів борошно з розпушувачем. Посоліть і перемішайте все до однорідного тіста. Воно має вийти як сметана.

Товстостінну форму для запікання змастіть олією й обсипте борошном. У форму вилийте 2/3 тіста і розрівняйте. Зверху розкладіть яєчно-цибулеву начинку. На начинку налийте тісто, що залишилося, і розрівняйте, щоб вона була повністю покрита. Посипте верх насінням кунжуту.

Поставте форму з пирогом у гарячу духовку і випікайте протягом 40 хв. при температурі 180 °С до готовності. Верх має стати рум’яним, при натисканні на поверхню пружинитися. Вийміть пиріг із духовки, дайте трохи охолонути, розріжте і подавайте з молоком, солодким чаєм або кавою.

«Уют» №16 – 20.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *