Заливний пиріг з яйцем та зеленою цибулею
Швидкий та простий заливний пиріг з яйцем та зеленою цибулею на кефірі добре подавати на сніданок.

Склад:
Борошно – 100 г, яйце, кефір – 0,5 скл., розпушувач – 0,3 ч. л., сіль, олія – 1 ч. л.
Для начинки:
- яйця – 2 шт.,
- зелена цибуля – 100 г.
Для посипки:
- кунжут – 1 ч. л.
Приготування
Яйця для начинки попередньо відваріть і натріть на тертці.
Зелену цибулю поріжте, покладіть у миску з натертими яйцями. Посоліть та перемішайте.
Приготуйте заливне тісто. Яйце збийте виделкою. В іншу миску влийте свіжий кефір, додайте збите яйце і перемішайте до однорідності. Просійте до рідких інгредієнтів борошно з розпушувачем. Посоліть і перемішайте все до однорідного тіста. Воно має вийти як сметана.
Товстостінну форму для запікання змастіть олією й обсипте борошном. У форму вилийте 2/3 тіста і розрівняйте. Зверху розкладіть яєчно-цибулеву начинку. На начинку налийте тісто, що залишилося, і розрівняйте, щоб вона була повністю покрита. Посипте верх насінням кунжуту.
Поставте форму з пирогом у гарячу духовку і випікайте протягом 40 хв. при температурі 180 °С до готовності. Верх має стати рум’яним, при натисканні на поверхню пружинитися. Вийміть пиріг із духовки, дайте трохи охолонути, розріжте і подавайте з молоком, солодким чаєм або кавою.
«Уют» №16 – 20.04.2023