Замість ботоксу: крохмаль від зморшок

Чи доводилося вам чути про користь крохмалю для шкіри? Або про те, що крохмальні маски для обличчя можна порівняти за ефектом з ін’єкціями ботоксу в боротьбі зі старінням? Це, звичайно, перебільшення, але частка правди все ж є. Крохмаль при регулярному та грамотному використанні сприяє зникненню дрібних зморшок, розгладжуванню складок, підвищенню пружності шкіри.

Крохмаль від зморшок

У першу чергу це обумовлено складом крохмалю і вітамінами та елементами, що містяться в ньому. Основна їхня дія – живлення шкіри обличчя.

Рецептів масок насправді безліч. Але всі вони готуються на крохмальній основі. Для цього розмішуємо 1 ст. л. крохмалю у 100 мл води. Ще 50 мл води гріємо на паровій бані. Щойно всі грудочки розійшлися, вливаємо суміш у гарячу воду. Постійно помішуючи, прогріваємо до загустіння. Не кип’ятимо. Коли суміш загусла, знімаємо з вогню та охолоджуємо. Це тільки основа, в яку згодом додаються різні інгредієнти для створення масок із різними ефектами. Її можна зберігати в холодильнику впродовж кількох днів.

Експрес-маска з ефектом ліфтингу. 1 яєчний білок трохи збиваємо. Додаємо 1 ст. л. крохмальної основи, 1 ст. л. кефіру і трохи меду. Все ретельно перемішуємо. Рівномірно наносимо на шкіру обличчя, шиї та декольте. Не пропускаємо й ділянки навколо очей. Даємо першому шару трохи підсохнути і наносимо другий. А потім третій для максимального ефекту. Чекаємо 15 хв., змиваємо прохолодною водою.

Таку маску чудово робити безпосередньо перед важливим заходом, коли треба терміново «розцвісти», посвіжіти та здивувати всіх своїм виглядом. Після застосування крохмальних масок суха шкіра, що лущиться, стає м’якою, гладкою і шовковистою. Обличчя набуває своєрідного сяйва. Жирна шкіра позбувається зайвого блиску, пори звужуються.

Зволожуюча маска: 1 ст. л. крохмальної основи + 1 ст. л. бананового пюре + 10 мл жирних вершків + 1 ч. л. меду.

Поживна та заспокійлива маска: 1 ст. л. крохмальної основи + 1 ст. л. молока + 1 ст. л. олії.

Для шкіри навколо очей від «гусячих лапок»: 1 ст. л. крохмальної основи + 1 ст. л. сметани чи вершків + 4 ст. л. морквяного соку.

«Погляд часу» №41-13.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *