Замість сала – огірки

літній раціон

Безболісно пережити спеку допоможуть грамотні зміни у раціоні. Так, у спекотну погоду погано засвоюється білкова їжа, що з трудом перетравлюється, – зокрема, сало і жирне м’ясо.

Тому їх зараз бажано чи повністю виключити з раціону, чи їсти максимум пару раз на тиждень. Це не тільки поліпшить ваше самопочуття, але і стане ефективною профілактикою харчових отруєнь, поширених у спеку. Найбільшу небезпеку у цьому плані представляють м’ясні та молочні продукти, які не пройшли термічної обробки, кремові кондитерські вироби, а також салати, що містять яйця і майонез.

Зате без побоювання і з задоволенням налягайте у спекотні дні на водоутримуючі овочі та фрукти. Особливо корисні огірки, помідори, полуниця, черешня, пізніше – сливи, дині і кавуни.

У цілому у спеку рекомендується вживати легкі свіжоприготовлені страви. Варіть каші та дієтичні супи, надавайте перевагу овочевим і фруктовим салатам, пийте трохи підкислену лимоном воду – усе це добре засвоюється організмом, не вимагаючи від нього зайвих витрат сил і енергії.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *