Заморожуємо вітаміни

Заморожуємо вітаміни

Продовжується сезон заготівель у господинь. На сьогодні заморожування ягід – чи не найкраща можливість зберегти їх корисні властивості, смак і аромат. Заморожувати можна все, але перед цим продукт треба промити холодною водою, підсушити – і в морозильну камеру. Якщо вона невелика, на допомогу прийде блендер. Окремо виділяємо полички: для м’яса, для овочів, для фруктів.

Я фрукти-ягоди всі збиваю блендером і складаю у пакети із застібками або у пластикові невеликі ємності. Головне – не морозити великі об’єми в одному пакеті. Додаю ягоди потім у сир (виходять такі сирні десертики) або у випічку. До слова, для економії простору подрібнювати ягоди рекомендують багато господинь, головне після цього заморожувати їх порційно. Також можна попередньо їх пересипати цукром, так ви заморозите натуральний наповнювач для десертів.

Люблю також заморожений зелений молоденький горошок. Горошок не мию, так у пакеті й заморожую, він не злипається. Головне – його не пропустити (уже в червні треба морозити). Ще заморожую молоденькі кабачки, ріжу на кружальця і – у зіп-пакети, ми любимо їх тушкованими і з м’ясом.

Шпинат (хтось робить брикети, але він прекрасно ламається, тому нема сенсу з брикетами возитися, можна просто по пакетах).

Гарбуз (його восени треба морозити) ріжу на великі шматки, бо в основному роблю крем-суп, тому розмір не має значення). З вершками і мускатним горіхом виходить прекрасний і швидкий супчик. А помідорна заправка – це бомба. Збити блендером помідори (шкірки попередньо зняти, обдавши окропом), розлити у форми для кексів, заморозити, потім зсипати в пакет. Прекрасні штучки, якщо треба зробити соус для піцци або додати в м’ясну підливу, головне, помідори не хімічні, а з літа!

Вікторія Гевці, по e-mail

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest