Запечена картопля з беконом і сиром
Якщо до вас несподівано завітали гості, почастуєте їх смачною і ароматною запеченою картоплею з беконом і сиром. Це шалено смачно і дуже поживно!
Склад:
- Картопля – 2 шт.,
- вершкове масло – 50 г,
- моцарела – 100 г,
- бекон – 4-6 смужок,
- сметана – 2 ст. л.,
- зелена цибуля – 2 пір’я,
- кріп.
Приготування
Помийте картоплю. Зробіть у ній часті глибокі надрізи поперек, прорізаючи майже наскрізь.
Змастіть картоплю вершковим маслом і запікайте, до готовності, на застеленому фольгою деці при 180 °С.
Наріжте сир пластинами. Бекон подрібніть і обсмажте на сковороді до хрусткої скоринки.
Коли картопля буде готова, дістаньте її з духовки. В надрізи вставте пластинки сиру, а зверху посипте картоплю беконом і поставте знову у духовці, щоб сир розтанув.
Подавайте запечену картоплю гарячою, змастивши зверху її сметаною і посипавши закуску зеленню.
«Погляд часу» №2-7.01.2021