Запечена молода картопля

Сезон молодої картоплі оголошується відкритим! Тепер можна насолоджуватися цим ароматним гарніром. А ви знали, що відварна картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в киплячу воду? Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки.

Запечена молода картопля

Склад:

  • Картопля – 1 кг,
  • часник – 5 зуб.,
  • гілочка розмарину,
  • кріп – 1 пуч.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

Очистіть картопля. Розріжте бульби навпіл і відваріть у киплячій підсоленій воді до напівготовності (10 хв).

Потім викладіть їх у форму для запікання, додайте подрібнений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин.

Поставте форму в розігріту до 180 ºС духовку на 40 хв.

Під час приготування періодично перемішуйте бульби. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом.

Читайте також: Молода картопля з розмарином

  «УЮТ» №24-11.06.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *