Запечена молода картопля
Сезон молодої картоплі оголошується відкритим! Тепер можна насолоджуватися цим ароматним гарніром. А ви знали, що відварна картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в киплячу воду? Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки.

Склад:
- Картопля – 1 кг,
- часник – 5 зуб.,
- гілочка розмарину,
- кріп – 1 пуч.,
- вершкове масло – 100 г,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Очистіть картопля. Розріжте бульби навпіл і відваріть у киплячій підсоленій воді до напівготовності (10 хв).
Потім викладіть їх у форму для запікання, додайте подрібнений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин.
Поставте форму в розігріту до 180 ºС духовку на 40 хв.
Під час приготування періодично перемішуйте бульби. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом.
Читайте також: Молода картопля з розмарином
«УЮТ» №24-11.06.2020