Запечена скумбрія у вині

Запечена скумбрія у вині

Пропонуємо рецепт неймовірно смачної запеченої скумбрії у вині з овочами, яку можна подавати з будь-яким гарніром. Та й на столі таке блюдо виглядає дуже ефектно. До того ж готується вона дуже швидко.

Біле сухе вино надає страві кислинку і допомагає розкрити смак запеченої скумбрії. До речі, овочі, мариновані у вині, теж набувають винну кислинку і чудово доповнюють рибу. Можете сміливо пригощати дітей скумбрією в вині, так як в процесі приготування алкоголь випаровується.

Склад:

  • Цибуля-шалот – 5 шт.,
  • скумбрія – 2 шт.,
  • біле сухе вино – 200 мл,
  • оливкова олія – 50 мл,
  • печериці – 200 г,
  • розмарин – 80 г,
  • помідори чері – 15 шт.,
  • сіль,
  • батон.

Приготування:

У скумбрії зробіть 4 поперечних надрізи з кожного боку, добре посоліть і вставте у розрізи розмарин. Решту гілочки розмарину вкладіть усередину риби.

Перекладіть скумбрію у форму для випікання, влийте вино і викладіть цибулю.

Залиште маринуватися на годину, а через 30 хв. переверніть рибу на інший бік. Викладіть до скумбрії розрізані навпіл гриби і помідори, посоліть і полийте оливковою олією.

Розігрійте духовку до 220 °С і випікайте рибу 15-20 хв.

«УЮТ» №6-06.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *