Запечена у духовці шинка
- 1 кг свинини,
- 500 мл води,
- 1 ст. л. солі,
- 1/2 ч. л. цукру,
- 2 бутони гвоздики,
- 1 ч. л. кмину,
- 2-3 шт. лаврового листа,
- по 5 горошин духмяного і чорного перцю.
Закип’ятити 0,5 л води, вкинути спеції, дати покипіти хвилину і залишити вистигати. Холодним маринадом залити м’ясо і залишити маринуватися 3 дні у холодильнику. Мариноване м’ясо можна спекти у духовці (приблизно 1-1,2 год. при температурі 200 °С) або закоптити (5-6 год). Бачите рожевий сік, значить, шинка ще має допікатися у духовці. Готовим м’ясо буде тоді, коли сік, який виділятиметься при проколі, буде прозорим.