Запечене молоко
Бездоганно ніжний, легкий, що тане в роті, десерт. Ніжніше будь-якого чизкейка чи запіканки!

Склад:
- Сир – 60 г,
- цукор – 65 г,
- жовтки – 3 шт.,
- крохмаль – 50 г,
- молоко – 500 мл,
- олія – 0,5 ч. л.,
- ванілін – 1 щіп.
Приготування
Сир розітріть із цукром до однорідної консистенції. Додайте 2,5 жовтка, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, ванілін, ще раз перемішайте. Влийте молоко.
Суміш через сито перелийте в сотейник, поставте на вогонь. При постійному перемішуванні зваріть густий заварний крем.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Перелийте у форму крем, накрийте плівкою. Поставте в холодильник на 3 год.
Крем розділіть на порційні шматочки. Викладіть на застелене пергаментом деко. Кожен шматочок змастіть залишком третього жовтка.
Поставте десерт запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 20 хв.
«Уют» №9-25.02.2021