Запечене молоко

Бездоганно ніжний, легкий, що тане в роті, десерт. Ніжніше будь-якого чизкейка чи запіканки!

Запечене молоко

Склад:

  • Сир – 60 г,
  • цукор – 65 г,
  • жовтки – 3 шт.,
  • крохмаль – 50 г,
  • молоко – 500 мл,
  • олія – 0,5 ч. л.,
  • ванілін – 1 щіп.

Приготування

Сир розітріть із цукром до однорідної консистенції. Додайте 2,5 жовтка, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, ванілін, ще раз перемішайте. Влийте молоко.

Суміш через сито перелийте в сотейник, поставте на вогонь. При постійному перемішуванні зваріть густий заварний крем.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Перелийте у форму крем, накрийте плівкою. Поставте в холодильник на 3 год.

Крем розділіть на порційні шматочки. Викладіть на застелене пергаментом деко. Кожен шматочок змастіть залишком третього жовтка.

Поставте десерт запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 20 хв.

  «Уют» №9-25.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *