Запечене м’ясо

Запечене м’ясо

  • 1,5 кг свинини (шия, грудинка),
  • 2 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. гірчиці,
  • 1 ч. л. коріандру,
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком.

Для маринаду:

  • 2 цибулини,
  • 4 зубчики часнику,
  • 1 паличка кориці,
  • 1 ст. л. меду,
  • 1 лимон,
  • 3 ст. л. яблучного оцту,
  • 2 шт. лаврового листа,
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком,
  • 3 ст. л. солі,
  • 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.

У гарячу воду (але не окріп) покласти чорний перець горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проварити 3-4 хв., охолодити. Порізати цибулю і лимон, подрібнити часник. Додати у маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Маринадом залити м’ясо і залишити у холодильнику на 1-2 доби. Дістати м’ясо з маринаду, обсушити паперовим рушником і змастити гірчицею. Викласти м’ясо у форму для випікання, полити олією і невеликою кількістю маринаду, зверху посипати перцем і коріандром. Випікати м’ясо під кришкою чи під фольгою у розігрітій до 200 °С духовці протягом 1 год. Відтак зняти кришку, зменшити температуру до 170 °С і готувати ще близько години. Періодично поливати м’ясо соком, що виділився, і маринадом.

FacebookTwitterPinterest