Запечені овочі в духовці під сиром
Запечені овочі під сиром – простий і смачний варіант легкої і корисної вечері. Подавати запечені під сиром овочі потрібно відразу ж, як тільки ви виймете їх з духовки.
Склад:
- Морква – 1-2 шт.,
- буряк – 2 шт.,
- картопля – 3-4 шт.,
- вершки – 250 мл,
- твердий сир – 150 г,
- карі – 1 ч. л.,
- часник – 1 шт.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- сіль,
- суміш перців.
Приготування
Очистіть овочі та наріжте їх скибочками завтовшки 3 мм. Буряк можна нарізати ще тонше, він готується довше.
До кожного овочу додайте 2-3 ст. л. вершків, трохи солі і спецій. Перемішайте.
Викладіть овочі у форму для запікання рядами. Ви можете складати один овоч в окрему стопку, або чергувати шматочки між собою.
Коли форма буде заповнена, розподіліть між рядами лавровий лист і очищені зубчики часнику.
Змішайте вершки з частиною натертого на великій тертці сиру. При бажанні можете додати ще трохи спецій. Залийте овочі соусом так, щоб він покривав їх на 1/3, або до половини.
Накрийте фольгою і запікайте при 170 °С приблизно 40 хв.
За 10 хв. до готовності зніміть фольгу і посипте сиром, що залишився. Поверніть у духовку до утворення золотистої скоринки.
«УЮТ» №3-14.01.2021