Запечені овочі в духовці під сиром

Запечені овочі під сиром – простий і смачний варіант легкої і корисної вечері. Подавати запечені під сиром овочі потрібно відразу ж, як тільки ви виймете їх з духовки.

Овочі під сиром, запечені в духовці

Склад:

  • Морква – 1-2 шт.,
  • буряк – 2 шт.,
  • картопля – 3-4 шт.,
  • вершки – 250 мл,
  • твердий сир – 150 г,
  • карі – 1 ч. л.,
  • часник – 1 шт.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • сіль,
  • суміш перців.

Приготування

Очистіть овочі та наріжте їх скибочками завтовшки 3 мм. Буряк можна нарізати ще тонше, він готується довше.

До кожного овочу додайте 2-3 ст. л. вершків, трохи солі і спецій. Перемішайте.

Викладіть овочі у форму для запікання рядами. Ви можете складати один овоч в окрему стопку, або чергувати шматочки між собою.

Коли форма буде заповнена, розподіліть між рядами лавровий лист і очищені зубчики часнику.

Змішайте вершки з частиною натертого на великій тертці сиру. При бажанні можете додати ще трохи спецій. Залийте овочі соусом так, щоб він покривав їх на 1/3, або до половини.

Накрийте фольгою і запікайте при 170 °С приблизно 40 хв.

За 10 хв. до готовності зніміть фольгу і посипте сиром, що залишився. Поверніть у духовку до утворення золотистої скоринки.

 «УЮТ» №3-14.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *