Запіканка з гарбуза на вершках

Золотистий овоч умить перетворюється на справжні вершкові ласощі з насиченим ароматом осені. Запіканка з гарбуза на вершках запамятається вам своїм чудовим смаком.

Запіканка з гарбуза на вершках

Склад:

  • Гарбуз – 600 г,
  • яйце,
  • вершки – 300 мл,
  • чорнослив – 50 г,
  • родзинки – 50 г,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • сіль.

Приготування

Родзинки з чорносливом розкладіть по різних блюдцях і залийте окропом. Залишіть на деякий час, щоб сухофрукти добре набрякли.

Гарбуз очистіть і наріжте на кубики. Перекладіть подрібнений овоч у каструлю, залийте водою і варіть під кришкою 10 хв. до напівготовності.

Змастіть вершковим маслом глибоку жароміцну форму.

Із родзинок та чорносливу злийте воду. Наріжте чорнослив на дрібні шматочки. Напівготовий гарбуз відкиньте на друшляк, а потім перекладіть у форму. Потім посипте гарбуз родзинками та чорносливом.

Приготуйте заливку: у миску вбийте яйце, трохи збийте його виделкою. Потім в яєчну суміш влийте вершки, додайте щіпку солі і цукровий пісок. Перемішайте і залийте гарбуз із сухофруктами отриманою сумішшю.

Поставте запіканку в духовку, розігріту до 200 °С, і запікайте близько 30 хв.

«Уют» №44-03.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *