Запіканка з гарбуза на вершках
Золотистий овоч умить перетворюється на справжні вершкові ласощі з насиченим ароматом осені. Запіканка з гарбуза на вершках запамятається вам своїм чудовим смаком.

Склад:
- Гарбуз – 600 г,
- яйце,
- вершки – 300 мл,
- чорнослив – 50 г,
- родзинки – 50 г,
- цукор – 2 ч. л.,
- сіль.
Приготування
Родзинки з чорносливом розкладіть по різних блюдцях і залийте окропом. Залишіть на деякий час, щоб сухофрукти добре набрякли.
Гарбуз очистіть і наріжте на кубики. Перекладіть подрібнений овоч у каструлю, залийте водою і варіть під кришкою 10 хв. до напівготовності.
Змастіть вершковим маслом глибоку жароміцну форму.
Із родзинок та чорносливу злийте воду. Наріжте чорнослив на дрібні шматочки. Напівготовий гарбуз відкиньте на друшляк, а потім перекладіть у форму. Потім посипте гарбуз родзинками та чорносливом.
Приготуйте заливку: у миску вбийте яйце, трохи збийте його виделкою. Потім в яєчну суміш влийте вершки, додайте щіпку солі і цукровий пісок. Перемішайте і залийте гарбуз із сухофруктами отриманою сумішшю.
Поставте запіканку в духовку, розігріту до 200 °С, і запікайте близько 30 хв.
«Уют» №44-03.11.2022