Запіканка з кабачків
Запіканка з кабачків з фаршем виходить смачною, соковитою та корисною. Крім того, смак кабачків чудово поєднується зі смаком м’яса.
Склад:
- Кабачки – 3 шт.,
- цибулина,
- олія,
- м’ясний фарш – 400 г,
- помідор,
- сметана – 4 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- часник – 2-4 зубчики,
- сушений орегано – 1 ч. л.,
- твердий сир – 50 г,
- вершкове масло,
- сіль,
- перець.
Приготування
Цибулю нарізати кубиками і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити до прозорості, потім додати фарш, посолити, поперчити і готувати 20 хв. Викласти нарізаний помідор і готувати ще 5 хв.
В окремій ємності змішати сметану, яйця, подрібнений часник і орегано.
Кабачки нарізати тонкими пластинами. Вершковим маслом змастити форму для запікання, на дно викласти кілька пластин кабачків. Вилити частину сметанного соусу, зверху – фарш. Так повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти, у кінці посипати сиром і запікати 45 хв. при 180 °C.
«Погляд часу» №21-25.05.2023