Запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса
Приготуйте легку, але досить ситну страву з овочів. Ніжна картопляна запіканка з капустою сподобається всім любителям овочів.

Склад:
- Цибуля – 2 шт.,
- морква – 1-2 шт.,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- картопля – 3 шт.,
- вода – 200 мл,
- капуста – 500 г,
- кмин – 0,5 ч. л.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- молоко – 100 мл,
- йогурт – 50 г,
- крохмаль – 30 г,
- зелень – 0,5 пуч.,
- моцарелла – 130 г,
- сіль,
- перець.
Приготування
Наріжте цибулю кубиками та обсмажте на 1 ст. л. оливкової олії. Моркву натріть на крупній тертці, додайте до цибулі і смажте 5-7 хв. Картоплю наріжте кубиками і відправте в сковороду до овочів. Залийте водою і готуйте під кришкою 7-9 хв.
У цей час наріжте капусту, потім помніть її руками і теж відправте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 2-3 хв. Всипте кмин, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою і готуйте 5-7 хв.
Наріжте перець кубиками та додайте до інших інгредієнтів. Перемішайте та готуйте під кришкою ще 5 хв.
Зніміть із вогню. Збийте яйця і змішайте з молоком та йогуртом. Всипте крохмаль і сіль, перемішайте. Подрібніть зелень та додайте в рідку суміш.
Змастіть форму для запікання олією та викладіть овочі, залийте яєчно-молочною сумішшю та перемішайте. Посипте запіканку тертою моцареллою і відправте в розігріту до 180° С духовку на 40 хв. Якщо потрібно, накрийте фольгою.
«Уют» №20-12.05.2022