Запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса

Приготуйте легку, але досить ситну страву з овочів. Ніжна картопляна запіканка з капустою сподобається всім любителям овочів.

Запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса

Склад:

  • Цибуля – 2 шт.,
  • морква – 1-2 шт.,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • картопля – 3 шт.,
  • вода – 200 мл,
  • капуста – 500 г,
  • кмин – 0,5 ч. л.,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 100 мл,
  • йогурт – 50 г,
  • крохмаль – 30 г,
  • зелень – 0,5 пуч.,
  • моцарелла – 130 г,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Наріжте цибулю кубиками та обсмажте на 1 ст. л. оливкової олії. Моркву натріть на крупній тертці, додайте до цибулі і смажте 5-7 хв. Картоплю наріжте кубиками і відправте в сковороду до овочів. Залийте водою і готуйте під кришкою 7-9 хв.

У цей час наріжте капусту, потім помніть її руками і теж відправте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 2-3 хв. Всипте кмин, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою і готуйте 5-7 хв.

Наріжте перець кубиками та додайте до інших інгредієнтів. Перемішайте та готуйте під кришкою ще 5 хв.

Зніміть із вогню. Збийте яйця і змішайте з молоком та йогуртом. Всипте крохмаль і сіль, перемішайте. Подрібніть зелень та додайте в рідку суміш.

Змастіть форму для запікання олією та викладіть овочі, залийте яєчно-молочною сумішшю та перемішайте. Посипте запіканку тертою моцареллою і відправте в розігріту до 180° С духовку на 40 хв. Якщо потрібно, накрийте фольгою.

«Уют» №20-12.05.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.