Запіканка з курячої печінки

Запіканка з курячої печінки готується дуже просто і швидко, а виходить досить поживна і смачна страва. Закуска нагадує запечений печінковий паштет.

Запіканка з курячої печінки

Склад:

  • Печінка – 600 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • яйце,
  • молоко – 100 мл,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2-3 шт.,
  • твердий сир – 150 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Печінку перебийте блендером до однорідності. Вбийте яйце і влийте молоко. Посоліть і поперчіть, всипте борошно і перемішайте.

Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на 1,5 ст. л. олії. Рештою олії змастіть форму і викладіть на дно половину морквяно-цибулевої суміші.

Посипте овочі половиною тертого на крупній тертці сиру і залийте частиною печінкового тіста. Потім повторіть шари.

Розігрійте духовку до 200 °С і готуйте запіканку 45-50 хв.

Дайте їй трохи охолонути, потім вийміть із форми.

Подавати запечену печінку можна як гарячою, так і холодною.

 «Уют» №38-16.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *