Запіканка з курячої печінки
Запіканка з курячої печінки готується дуже просто і швидко, а виходить досить поживна і смачна страва. Закуска нагадує запечений печінковий паштет.

Склад:
- Печінка – 600 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- яйце,
- молоко – 100 мл,
- цибуля – 2 шт.,
- морква – 2-3 шт.,
- твердий сир – 150 г,
- олія – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Печінку перебийте блендером до однорідності. Вбийте яйце і влийте молоко. Посоліть і поперчіть, всипте борошно і перемішайте.
Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на 1,5 ст. л. олії. Рештою олії змастіть форму і викладіть на дно половину морквяно-цибулевої суміші.
Посипте овочі половиною тертого на крупній тертці сиру і залийте частиною печінкового тіста. Потім повторіть шари.
Розігрійте духовку до 200 °С і готуйте запіканку 45-50 хв.
Дайте їй трохи охолонути, потім вийміть із форми.
Подавати запечену печінку можна як гарячою, так і холодною.
«Уют» №38-16.09.2021