Запіканка з макаронів по-венеціанськи

Запіканка з макаронів по-венеціанськи

Запіканка з макаронів теж може бути корисною. Здавалося б, макарони – не сама корисна їжа, але це не так. Макаронні вироби – це, в першу чергу, вуглеводи, причому вуглеводи складні. Вони хороші тим, що повільно засвоюються, але надовго роблять нас ситими. Це надзвичайно енергетична їжа, без якої не можуть обходитися спортсмени, так як вона дає їм сили.

Запіканка з макаронів, яку ми будемо готувати, містить в собі всі корисні властивості макаронних виробів, плюс білок, що отримується з яєць, сиру і грибів. Однак пам’ятайте, що макарони треба вибирати з твердих сортів пшениці.

Склад:

  • 300 г будь-яких макаронів,
  • 100 г шинки,
  • 100 г печериць,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 яйця,
  • 4 ст. л. твердого тертого сиру,
  • панірувальні сухарі,
  • сіль,
  • чорний перець.

Приготування:

Макарони відварити, промити, заправити 30 г вершкового масла, додати дрібно нарізану шинку. У мисці збити яйця, посолити, поперчити та перемішати з макаронами.

Деко змастити маслом, яке залишилось, та притрусити панірувальними сухарями.

Печериці дрібно нарізати та підсмажити.

Викласти у форму шар макаронів, зверху – шар грибів. Повторювати шари до верху форми, але закінчити макаронами. Притрусити зверху тертим сиром.

Випікати у духовці протягом 45 хв.

«Погляд часу» №7-13.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *