Запіканка з молодої капусти

Запіканка з молодої капусти з м’ясним фаршем та рисом – це гарний вибір для смачної та ситної вечері.

Запіканка з молодої капусти

Склад:

  • Молода капуста – 1 кг,
  • оливкова олія – 3 ст. л.,
  • цибулина,
  • часник – 3 зуб.,
  • фарш – 450 г,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • помідори у власному соку – 400 г,
  • рис – 200 г,
  • курячий бульйон – 900 мл,
  • твердий сир – за смаком,
  • перець,
  • сіль,
  • орегано.

Приготування

Наріжте капусту якомога дрібніше. Цибулю та часник почистіть і подрібніть.

Візьміть глибоку сковороду, розігрійте в ній оливкову олію та спасеруйте цибулю. Додайте часник і тушкуйте 1 хв. Покладіть у сковороду фарш і готуйте разом із цибулею та часником 6 хв. Додайте томатну пасту, нарізані помідори у власному соку, сирий, але промитий рис, а також 2 скл. курячого бульйону. Приправте орегано, додайте сіль та перець. Нехай усе тушкується після закипання близько 10 хв. Перемішайте вміст сковороди, інакше рис може пристати до дна.

Після відведеного часу додайте капусту і добре все перемішайте. Залиште на маленькому вогні на 5 хв. Додайте залишок курячого бульйону та доведіть до кипіння.

Увімкніть духовку та оберіть температуру 180 °С. Поки вона нагрівається, змастіть форму олією і перекладіть капусту, тушковану з рисом і фаршем. Накрийте фольгою та запікайте в духовці протягом 40 хв.

Щоб запіканка з рисом була і смачною, і гарною, за 5 хв. до вимкнення духовки посипте страву тертим сиром. А перед тим, як подавати на стіл, прикрасьте зеленню.

«Уют» №18-4.05.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *