Запіканка з минтая

Якщо потрібно приготувати щось швидке, смачне і недороге, ця ситна страва в духовці завжди вас виручить. Риба виходить соковитою і буквально тане в роті.

Запіканка з минтая

Склад:

  • Минтай – 600 г,
  • приправа для риби – 1 ч. л.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морквина,
  • помідори – 2 шт.,
  • твердий сир – 70 г,
  • сіль,
  • кріп.

Приготування

Відокремте філе минтая від кісток. Наріжте рибу на порційні шматочки і добре натріть їх спеціями.

Цибулю наріжте кубиками, помідори – тонкими півкільцями, а моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю до появи золотистого кольору і додайте до сковороди натерту моркву. Смажте до напівготовності.

Форму злегка змастіть олією. Викладіть туди шматочки минтая. Зверху додайте засмажку з цибулі і моркви.

Третім шаром викладіть півкільця помідора. Накрийте форму кришкою і відправте рибу готуватися в духовці приблизно 20 хв. при 190 °С. Потім зніміть кришку і продовжуйте готувати страву ще 10 хв.

Натріть сир і посипте його на рибну запіканку. Поставте її в духовку ще на 2 хв.

Страва готова! Прикрасьте готову запіканку подрібненим кропом.

Подавайте запіканку з гарніром, особливо добре поєднується з нею запечена картопля.

 «Уют» №12-18.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *