Запіканка з минтая
Якщо потрібно приготувати щось швидке, смачне і недороге, ця ситна страва в духовці завжди вас виручить. Риба виходить соковитою і буквально тане в роті.

Склад:
- Минтай – 600 г,
- приправа для риби – 1 ч. л.,
- цибуля – 2 шт.,
- морквина,
- помідори – 2 шт.,
- твердий сир – 70 г,
- сіль,
- кріп.
Приготування
Відокремте філе минтая від кісток. Наріжте рибу на порційні шматочки і добре натріть їх спеціями.
Цибулю наріжте кубиками, помідори – тонкими півкільцями, а моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю до появи золотистого кольору і додайте до сковороди натерту моркву. Смажте до напівготовності.
Форму злегка змастіть олією. Викладіть туди шматочки минтая. Зверху додайте засмажку з цибулі і моркви.
Третім шаром викладіть півкільця помідора. Накрийте форму кришкою і відправте рибу готуватися в духовці приблизно 20 хв. при 190 °С. Потім зніміть кришку і продовжуйте готувати страву ще 10 хв.
Натріть сир і посипте його на рибну запіканку. Поставте її в духовку ще на 2 хв.
Страва готова! Прикрасьте готову запіканку подрібненим кропом.
Подавайте запіканку з гарніром, особливо добре поєднується з нею запечена картопля.
«Уют» №12-18.03.2021