Запіканка з печінки

Запіканка з печінки
Запіканка з печінки

«УЮТ» №23-2019

Запіканка з курячою печінкою – страва проста й надекономна. Специфічний смак головного інгредієнта згладжується за рахунок заливки, а через відсутність борошна та картоплі рецепт можна вважати низькокалорійним.

  • Куряча печінка – 700 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морквина,
  • яйця – 3 шт.,
  • печериці – 200 г,
  • олія – 50 мл,
  • сметана – 200 г,
  • борошно – 3 ст. л.,
  • петрушка – 1 пучок,
  • мускатний горіх – 0,5 ч. л.,
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. л.,
  • сіль.

Печінку поріжте на великі частини, запаніруйте в борошні й обсмажте. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Наріжте печериці пластинками й обсмажте. Подрібніть цибулю, моркву й теж обсмажте.

Для заливки змішайте сметану і яйця, посоліть.

Форму для випікання змастіть олією, на дно викладіть обсмажені овочі. Далі викладіть гриби, а зверху – печінку. Залийте все заливкою і присипте зеленню.

Розігрійте духовку на 180 °С і поставте туди запіканку на 25 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *