Запіканка з печінки

«УЮТ» №23-2019
Запіканка з курячою печінкою – страва проста й надекономна. Специфічний смак головного інгредієнта згладжується за рахунок заливки, а через відсутність борошна та картоплі рецепт можна вважати низькокалорійним.
- Куряча печінка – 700 г,
- цибуля – 2 шт.,
- морквина,
- яйця – 3 шт.,
- печериці – 200 г,
- олія – 50 мл,
- сметана – 200 г,
- борошно – 3 ст. л.,
- петрушка – 1 пучок,
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.,
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.,
- сіль.
Печінку поріжте на великі частини, запаніруйте в борошні й обсмажте. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Наріжте печериці пластинками й обсмажте. Подрібніть цибулю, моркву й теж обсмажте.
Для заливки змішайте сметану і яйця, посоліть.
Форму для випікання змастіть олією, на дно викладіть обсмажені овочі. Далі викладіть гриби, а зверху – печінку. Залийте все заливкою і присипте зеленню.
Розігрійте духовку на 180 °С і поставте туди запіканку на 25 хв.