Запіканка з шинкою

Запіканка з шинкою
Запіканка з шинкою

«УЮТ» № 13-2019

Люди у світі діляться на два типи – ті, хто любить запіканки, і ті, хто жити без них не може. Обов’язково приготуйте її, щоб закохатися раз і назавжди.

  • Картопля – 500 г,
  • шинка – 100 г,
  • молоко – 200 мл,
  • вершкове масло – 40 г,
  • пармезан – 40 г,
  • розмарин – 1 шт.,
  • мускатний горіх – 1 щіпка,
  • сіль,
  • перець.

Молоко поставте на малий вогонь. Додайте в нього дрібно нарізані листя розмарину, сіль, перець, мускатний горіх і натертий пармезан. Варіть, постійно помішуючи, до утворення однорідної консистенції.

Картоплю наріжте тонкими слайсами, а шинку – великими шматочками.

Частину вершкового масла відокремте і змастіть ним форму для запікання. На її дно викладіть картоплю і змастіть сирно-молочним соусом. Слідом викладіть шар шинки, який теж потрібно змастити. Повторіть так з усіма шарами і чергуйте їх таким чином, щоб картопляний виявився зверху. Молочною масою, яка залишилася, залийте запіканку. Зверху покладіть нарізане шматочками масло і накрийте форму фольгою.

Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці близько 30 хв. За 10 хв. до готовності зніміть фольгу – для утворення приємної скоринки.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *