Запіканка з тертої картоплі з сиром та часником

Запіканка з тертої картоплі
Запіканка з тертої картоплі з сиром та часником
  • 6 середніх картоплин,
  • 2 яйця,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3-4 ст. л. майонезу,
  • 100 г сиру,
  • 1 ст. л. кропу (або іншої зелені, яка вам до душі),
  • сіль, перець – за смаком.

Сир натерти на дрібній тертці. Так само зробити і з часником. Половину сиру з’єднати з яйцем і кропом. Цією сумішшю покрити запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна кірочка.

Друге яйце і сир, що залишився, змішати з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки. Її краще готувати до того, як почнемо терти картоплю, оскільки картопля починає темніти.

Картоплю натерти на крупній тертці і додати до заготівлі. Посолити і поперчити. У форму для запікання викласти запіканку. Зверху покрити яєчно-сирно-кріпну суміш.

Відправити запікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку на 40 хв. Повинна утворитися рум’яна кірочка. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки.

Смачного!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *